Wysłany: Nie Maj 27, 2007 12:23 [R75] Problem z uruchomieniem
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
mam problem z uruchomieniem R 75 diesel rozrusznik musi chwile pokręcić za mim zapali objaw taki jak by miał słabe ciśnienie paliwa potem jest wszystko w porządku aczkolwiek wydaje mi się że obroty jałowe są nie równe proszę o jakąś rade
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lis 20, 2010 13:04, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 27, 2007 12:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po pierwsze popraw temat (model wpisujemy w nawiasie kwadratowym, popatrz na inne tematy)
A teraz do sedna: Parę razy podobny problem z gorszym zapalaniem diesli w R75 już był i rozwiązanie to wymiana uszkodzonego czujnika położenia wałka rozrządu. Poszukaj pod takim hasłem.
dzięki za opowiedz chodzi mi jakie są objawy przy uszkodzeniach czujników wałka rozrządu a jakie przy wału korbowego czy tylko (długie kręcenie rozrusznika czy też jakieś inne objawy) i czym można sczytać błędy z komputera czy tylko programem do rovera czy może czymś innym
Nic więcej niestety nie wiem. PAmiętam tylko z wcześniejszych postów, że takie sytuacjie miały miejsce. Poszukaj, poczytaj a pewnie się więcej dowiesz, lub poczekaj na wypowoiedzi właścicieli R75 CDT.
dziękuje za zainteresowanie tematem schłodzenie czujnika wałka rozrządu nic nie daje spróbuje zrobić to z czujnikiem wału
kemot [Usunięty]
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 11:10 słabo kręci
kolego jeśli chodzi o rozruch autka to może być problem ze zbyt niskim napięciu rozruchowym(akumulator)lub zaczyna ciężko kręcić rozrusznik co powoduje mniejsze jego obroty a co za tym idzie mniejsze ciśnienie w cylindrach i dlatego to trwa dłużej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum