Wysłany: Sro Lip 18, 2007 13:59 [R400]sterowanie radiem przy kierownicczce...
Witajcie:) czy moglibyscie mi napisac czy da sie jakos zrobic sterowanie przy kierownicy w 420sdi??/ jakie radio do tego i jaki przekaznik?
Pozdrawiam !
Brt: Przeniesione do Car-Audio.
Ostatnio zmieniony przez Brt Sro Lip 18, 2007 14:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 18, 2007 13:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witajcie:) czy moglibyscie mi napisac czy da sie jakos zrobic sterowanie przy kierownicy w 420sdi??/ jakie radio do tego i jaki przekaznik.
Prawdopodobnie dziś się zabiorę do zrobienia tego bo właśnie mam kierownice z takim cudem a napewno pomoże to w mniejszej dekoncentracji podczas jazdy. Z tego co już znalazłem to od kierownicy do radia idą 3 kabelki zakończone szeroką wtyczką.
Radio mam oryginalne więc mam nadzieje, ze bedzię pasować. Dam znac wieczorem ZTCP Tomi swego czasu na stronie pisał, ze też sie ma za to zabrać.
Jeżeli to jest radio oznaczone jako Rover, to ta wtyczka będzie pasowała, sprawdziłem to i wszystko działa. Zastanawiam się tylko, jak to przerobić do uniwersalnego styku, oznaczanego jako remote ready.
Remote ready w radiu samochodowym nie służy do podłączenia pilota tylko raczej do uruchamiania zewnętrznych urządzeń typu procesor DSP, antena elektryczna lub wzmacniacz. Do podłączenia pilota fabrycznego nie do fabrycznego radioodtwarzacza z funkcją podłączenia pilota (przewodowego) potrzebne jest raczej coś takiego http://allegro.pl/item217..._interface.html
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ja w swoim rowerku ma takie cudo przy kierownicy,a do tego orginalne radio. na pewno będę chciał je zmienić.Czy po zamianie to sterownie będzie działać? Czy to musi być jakieś specialne radio?
troche odswierze temat, ale najpierw sie przywitam wiec.... czesc, Jarek jestem
wracajac do tematu to tydzien temu kupilem R45 , przy kierownicy mam sterowanie radiem ale to mam nieoryginalne (kilkuletnie JVC). Zajzalem za radio a tam samorobka/przerobka zlaczek, kilka kabli wisi luznych bez opisow... probowalem zlokalizowac kable 'pilota' w RAVE ale bezskutecznie, nie znalazlem.
Czy ktorys z forumowiczow ma moze opis/kolorystyke kabli z kiedownicy? czy sa one polaczone przez jakis modol czy ida prosto za radyjko?
Ja też się podłącze pod temat.
Nie mam oryginalnego radia (mam Pioneera) i rozmyślam nad zamontowaniem takiego gadżetu Jednak nasuwa się kilka pytań:
1) Czy trzeba wymieniać całą kierownice(bez airbaga) czy wystarczy zakupić samego pilota seryjnego R? Bo oglądałem fotki gołych kierownic i m.in było kilka takich z tym sterowaniem i w kierownicy są dwa otwory na zamontowanie tego - kwestia myśle żeby zrobić otwór na przewody...
2) jak to podłączyć? W moim radiu jest niby wejście na remote control. Linki podane do interfejsu nie działają. Może ktoś odświeżyć?
Dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum