Zwracam sie z pytaniem do osób które orientują sie jaki jest koszt wymiany pasków rozrządu (ponoć są dwa) wraz z napinaczami. Jeżeli to możliwe to proszę o podanie kosztów części i robocizny. Z góry dziękuję!!
_________________ novy24
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 06, 2007 18:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Sie 06, 2007 20:23 To nie wiem juz nic
A mi krzyknęli za paski + 3 napinacze - ok-920 zł ( i to zamienniki) Juz Nie wiem nic
[ Dodano: Pon Sie 06, 2007 9:27 pm ]
Byłem u gościa we Wrocławiu który krzyknął za części + robocizna ok 1500 zł a gadałem tez z gościem który sprowadza takie Roverki na części i za cały silnik powiedział mi 1300. Czy opłaca sie zmieniać rozrząd????
chyba ze złota te zamienniki ceny wahają się od 400 do 500PLN + jakieś 100PLN za uszczelniacze (warto je wymienić) i jakieś 200 za robociznę. Warto znaleźć mechanika, który po wymianie pasków sprawdzi kompem (lub KTSem) kąt wtrysku najlepiej w cenie wymiany paska. Jak Ci przestawią to mozesz stracić na dynamice jazdy, gorzej może odpalać na ziimno i czasem nierówno pracować.
Wsztstkie te informacje znajdziesz w technicznym FAQ, którego zapewnie nie przeczytałeś
[ Dodano: Pon Sie 06, 2007 9:31 pm ]
maryba napisał/a:
3 x 30 za uszczelniacze
Ten od wału korbowego raczej jest droższy (przynajmniej ja tak kupowałem 2x20 + 1x60)
Jak kupisz i wymienisz silnik, to jaką masz gwarancję, że rozrząd w nim wytrzyma chociaż 10 kkm? Też powinieneś wymienić.
Gdzie we Wrocku byłeś? W Fatimexie? No to cena nie dziwna OMIJAJ ich.
W wyszukiwarce forumowej wpisz 'Gawin' i będziesz miał najlepszego gościa od R w Układzie Warszawskim
Czytałem czytałem tylko nie dzisiaj. Byłem dzisiaj we wrocku w punkcie (ponoć to jedyny we Wrocławiu ) który sprzedaje części do Rovera - i tam mnie w taki szok wbili
Wysłany: Pon Sie 06, 2007 20:40 Dzieki Wrocławiacy HELP!!!!!!!!!!
Dzieki Wrocławiacy HELP!!!!!!!!!!
[ Dodano: Pon Sie 06, 2007 9:47 pm ]
POwiem wam ze baaardzo polubiłem mój samochodzik ale jak sie dowiedziałem dzisiaj w "Fatim..." o cenach części trochę zbladłem. Ale już lepiej pomału sie dowiaduje ze wcale nie jest tak tragicznie. Tylko trzeba wiedzieć gdzie:) Po prostu trzeba sie integrować z Roverkowiczami widzę:)
weź nie help tylko wrzuć sobie szukajkę i wpisz "Gawin"
znajdziesz z pięset postów i dowiesz się że facet o takim imieniu pracuje w serwisie hyundaja na ulicy niepamiętamjakiej w godzinach takich a takich i nawet czy ma akurat urlop cz nie
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
I dowiesz sie w ogóle że jest takie imię Pewnie w okolicy Kłodzka też kumaty mechanik by się znalazł. Niestety nikogo nie polecę, a kuzyn z Twoich stron jest aktualnie poza zasięgiem, wiec nie ma siekogo zapytać
Czytaj Forum będziesz wielki a rozrząd to musowo zrobić trzeba
Dzisiaj wymieniałem rozrząd w stacji serwisowej Dytko Serwis w Nysie / na ul. grodkowskiej - wylot na Opole/, wystawiają książkę serwisową i wpisują do niej wszelkie naprawy i wymiany płynów, które u nich się robi. Jeżdżę do nich od dwóch lat z Polonezem Atu Plus 1.4 MPI, były pewne problemy, ale ogólnie stacja jest w porządku /sam wygląd i wyposażenie odbiega od tego co można zobaczyć w Kłodzku w Pro-Auto, w którym to zaczęły się moje problemy z silnikiem w Polonezie, więc zmieniłem serwis.
Pozdrawiam
Silnik SDi jest zbliżony konstrukcją do Ti, wiec pewnie nie będzie problemów. Co prawda rozrząd inny (8V vs. 16V) ale ogólnie więcej problemów sprawia znikoma ilość miejsca w 220SDi niż sama wymiana rolek i pasków i ich właściwe ustawienie. Zadzwoń i zapytaj A części sam sobie kup. Tak najtaniej wyjdzie.
Na pewno są w stanie to zrobić, naprawiają również pojazdy ciężarowe jak również są stanowiska na których przygotowują samochody rajdowe dla siebie jak i innych załóg. Telefon do stacji 077/40-90-290 wew. 31/samochody osobowe od godz. 8 - 17/. Jutro będę samochód odbierał więc mogę zapytać.
Pozdrawiam
Jutro dam znać i podam ewentualnie kwotę za wymianę. U nich również można zamówić części i wtedy odpada ewentualne niedopasowanie elementów.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum