Zrobiłem jak kilka postów wyżej jest napisane czyli wyciągnąłem bezpiecznik, po włozeniu i odpaleniu róznicę było widać odrazu, obroty na biegu jałowym w końcu są całkowicie stabilne, został mi tylko jeden problem do wyeliminowania a mianowicie podczas jazdy i przy zmianie biegów na wyższe po wciśnięciu sprzegła obroty na sekundę podwyższają się o jedną kreskę, mam nieszczelny tłumik czy może mieć to związek z tym co się dzieje ?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 05, 2007 15:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zrobiłem jak kilka postów wyżej jest napisane czyli wyciągnąłem bezpiecznik, po włozeniu i odpaleniu róznicę było widać odrazu, obroty na biegu jałowym w końcu są całkowicie stabilne,
Napisałem Ci w wielkim skrócie co masz zrobić a Ty szukasz dziury w całym i na koniec i tak wyjmujesz bezpiecznik co widać przynosi efekt - po co były dalsze posty z wariowaniem obrotów? ehhhhh.......
csdark napisał/a:
został mi tylko jeden problem do wyeliminowania a mianowicie podczas jazdy i przy zmianie biegów na wyższe po wciśnięciu sprzegła obroty na sekundę podwyższają się o jedną kreskę, mam nieszczelny tłumik czy może mieć to związek z tym co się dzieje ?
Na początek co nic nie kosztuje sprawdź czy przypadkiem nie zacina się linka gazu ewentualnie przepustnica - jak dodasz gazu, przytrzymasz na obrotach i puścisz to odrazu spadają czy chwilę się utrzymują na poziomie do jakiego je podniosłeś? - to tylko taka moja sugestia - być może nie trafiona.....
Po paru godzinach odpaliłem zimny silnik i jak do tej pory jest dobrze, zastanawiam się czy taki cyrk nie wynikł z tego że silniczek krokowy był wyjęty.
Najlepiej jest wyjąć bezpiecznik nr 12 ze skrzynki pod maską (na ok. minutę), potem odpalić silnik (musi być zimny) i nic nie robiąc czekać do włączenia się wentylatora.
To jest procedura adaptacji silnika krokowego w układzie wtryskowym PGM-Fi
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum