Wysłany: Wto Sie 07, 2007 17:48 [R216 1.6 GTi 94 benz] Czy były montowane turbiny?
Wczoraj kupiłem ROVER COUPE 216 GTi TWIN CAM 16V i nie jestem pewien czy były w nich seryjnie montowane turbinki. Jeżeli ktoś wie cos na ten temat prosze o odpowiedz.
Dodam że ma on silnik DOHC.
Ostatnio zmieniony przez piter34 Czw Sie 16, 2007 15:13, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 17:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak napiszesz poprawny temat (np zgodny z zasadami) to pewnie się więcej dowiesz
dużo w tym wypadku zależy od rocznika
jeśli masz 216Gti tak jak napisałeś, to pewnie masz "kanciaka" i tam to były montowane silniki hondy, i nie wiem jak to bywało z turbiną, a jeśli masz po '95 to masz silnik Rovera i nie GTi tylko Si i zapomnij o Turbo, ten silnik bez turbiny miał ponad 100 KM , a podwójny wałek z hydrauliczną regulacją zaworów w silnikach serii K to standard dla 16 zaworów
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
jeśli masz 216Gti tak jak napisałeś, to pewnie masz "kanciaka" i tam to były montowane silniki hondy, i nie wiem jak to bywało z turbiną, a jeśli masz po '95 to masz silnik Rovera i nie GTi tylko Si
....one maja oznaczenie GTi inie maja nic wspolnego z turbinkami.....widzialem juz pare takich kanciakow
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
turbiny były seryjnie montowane w silnikach serii T 2.0, serii K 1.8 i serii L 2.0 (klekoty). W Twoim seryjnie nie ma turbo.
O poprawie tematu już zostało napisane.
OK THX za odpowiedzi...Hymmm mam jeszcze jedno pytanie ale nie wiem czy to nie powinno się znaleść w dziale tuning... mianowicie czy da się zamontować turbo jeżeli tak to jakiej firmy polecalibyśćie...oczywiście w rozsądnej cenie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum