Witam
A ja często korzystam z myjni ręcznej (pistoletu i szczotki)
i mogę sie pochwalić że jak sie spręże to całe auto R200 umyję
za 6-8zł spryskiwanie wstępne, mycie szczotką opcja i spłukiwanie
ewentualnie woskowanie + 2zł odkurzacz, spokojnie starcza aby odkurzyć wnętrze i bagażnik i jest pikobelo pozdrawiam
Ja to sie boje o spojler i dlatego jeszcze nie mylem w automacie.
Myjki na monety przy takiej pogodzie to porazka nie zmyje sie dokladnie "bezdotykowo" . Jakbym chcial dokladnie splukiwac caly piach itp to by mnie wyszlo pewnie ze 30 zl mycie a to juz przesada. jak jest cieplej to niestety wiaderko i do dziela W lecie to nie ma problemu---> z weza pod domem myje
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ja dziś byłem drugi raz na takiej samoobsługowej myjce z Karcher'em - wrzuciłem 10 zł (wszystkie "automaty" w okolicy conajmniej 15 zł) i spokojnie zdążyłem umyć, "nawoskować" i spłukać bardzo brudny samochów (najpierw "rajd terenowy" pod hasłem "Piaseczno-Wawa o 8 rano poniżej 1h" przez lasy i pola, a potem 2 dni stania pod drzewem pod hasłem "ptasia kupa".
Chyba będę tam częściej bywał, tylko mało jest takich miejsc w Wawie i są długie kolejki.
A pojechałem tam, bo na parkingu pod moją firmą jakiś BUC van'em mnie zahaczył i mam urwane jedno mocowanie zderzaka, przez co ostatnio zablokowałem szczotkę w myjce automatycznej i póki tego nie poprawię muszę jeździć na ręczne.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Regularnie dalej korzystam z samoobsługowej i jak R nie jest strasznie uświniony to za 4 PLN go umyję i opłuczę. W drastyczniejszych przypadkach 6 - 8 PLN
Tzn. umyłem i do połowy spłukałem za 5 zł, a za drugie 5 zł dokończyłem spłukiwać i polałem tym ich "woskiem" i "nabłyszczałem".
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
no ja mniej wiecej podobnie tzn za pierwsze 2 pln to go namoczę i wyszczotkuję - szczotkować można też jak się czas skończy, bo piana na aucie jest , a później za kolejne 2 - 4 PLN płukanie na 5 programie, bo zacieki nie zostają Jak nie jest uświoniony to zwykle szczotką wystarczy przejechać dolne partie auta (zderzaki, błotniki, felgi itp.) Później tylko przetrzeć progi wytrzepać dywaniki i można tydzień śmigać z tego wosku korzystam w sezonie jesienno zimowym, bo ręcznie wtedy niebardzo się da nawoskować auto
Dlatego mozna czasami umyc auto na myjni recznej (bezdotykowej) ale jednak dotknac szczota. Zalecam jednak dotykac tylko wtedy kiedys leci woda z plynem Bo na sucho to tylko felgii mozna myc
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Mnie i tak nie przebijecie - całe auto myję za ... 3 zł
Wygląda to tak. W Dzierżoniowie na zajezdni autobusowej jest myjnia ręczna. Za auto osobowe płaci się 3 zł i nikt mi nie wylicza ile biorę wody, tym bardziej jak długo myję samochód. Po prostu trzeba wziąć swoje wiaderko, gąbkę i płyn. Dodatkowo jeżeli chce się odkurzyć auto, płaci się chyba 2 złote. Osobiście nigdy nie korzystałem z odkurzania, ale dobrze wiedzieć, że jest taka możliwość.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum