Wysłany: Sro Sie 29, 2007 00:13
yyy nie widzę w tym co napisałeś niczego wspólnego poza słowem "poduszka"-chodzi mi o poduchę pasażera i umiejscowienie sensora..
Dodam, że RAVE mi nie hula
dziękuję...
_________________ Nie dyskutuj nigdy z debilem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem poko
na doświadczeniem...
to starsze czy to nowsze
w nowszym trzeba przestawić datę tak jak napisał KOSSA, a starsze nie ma prawa nie działać (chociaż ktoś tam kiedyś mówił że mu się kłociło z acrobatem 7)
może niedociągnąłeś
Cytat:
Mam też prośbę do WSZYSTKICH jeśli mogą to nich wrzucą jakieś zdjęcia np. z demontarzu kierownicy, Air bag-a itp, zawsze będzie ciekawiej na forum.
o tym był artykuł na stronie
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 15:47
kłóci mi sie z acrobatem. Rave zdenerwował mnie i usunąłem muszę jeszcze raz ściągnąć..za chwile jadę demontować poduchę-nie wiem jak ale zrobię to bo nie mogę dłużej czekać..postaram się pstrykać zdjęcia..
głównie chodzi mi o położenie sensora, bo air baga ściągnąć nie problem chyba
_________________ Nie dyskutuj nigdy z debilem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem poko
na doświadczeniem...
wystarczy, że uruchomisz RAVE plikiem Tdata.exe, a w pamięci nie będzie wisiał żadne proces acrobat.exe z innej wersji Acrobata niż ta, która jest w RAVE.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 20:11
Udało się zdemontować bez większych problemów . Postaram się przelać swoją wiedzę:
Instrukcja demontażu air bag-a pasażera w R600
1. Odpinam aku, dla pewności na ok 30min przed eksperymentem,
2. zaczynamy od ściągnięcia schowka pasażera (wykręć dwie śrubki, pod śrubokręt "krzyżak", od dołu schowka),
3. Odepnij wtyczkę zasilania poduszki, nr 1
4. Następnie 4 nakrętki podajże M5 klucz 10, nr 2
5. Żeby wyciągnąć całość, trzeba wypiąć bladożółty przewód zasilania z plastykowej klamry nr 3 (rozpina się)
6. Wyciągamy ustrojstwo do góry, łapiąc za pokrywkę i ot cała filozofia
Instrukcja demontażu układu sterowania poduszkami/ sensora
1. Odwiń wykładzinę (2 kołki) na końcu tunelu, koło pedału gazu i symetrycznie od pasażera
2 Mamy 4 torx-y 2.7 do odkręcenia (dwa z jednej i dwa z drugiej strony) nr 1
3. Ponadto trzeba wypiąć żółtą wtyczkę od strony pedału gazu ( w anglikach od strony pasażera)
4. Po odkręceniu śrub najlepiej wyciąga się w stronę pasażera (w anglikach w stronę kierowcy, ale UWAGA-wykręć najpierw plastykową stopkę pod nogę, 2x śruba 10)
KONIEC
na doświadczeniem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum