Wysłany: Sro Sie 29, 2007 18:39 Autoalarm w Rover 220 Sdi
Witam,
Mam problem jestem z okolic Krakowa i w moim Roverze 220 Sdi z 1998 zepsuł się autoalarm , a dokładnie pilot i nie można uruchomić samochodu, żaden z serwisów naprawiających i zakładających nowe alarmy nie może mi pomoc, bo komputer samochodu musi być skasowany lub rozkodowany, żeby można było założyć nowy alarm.
Wiecie gdzie w województwie małopolskim lub śląskim można takie coś z komputerem zrobić?
Proszę o pomoc, dziękuje z góry.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 18:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 18:44
Spike napisał/a:
Witam
Witaj
Spike napisał/a:
Mam problem jestem z okolic Krakowa i w moim Roverze 220 Sdi z 1998 zepsuł się autoalarm , a dokładnie pilot i nie można uruchomić samochodu, żaden z serwisów naprawiających i zakładających nowe alarmy nie może mi pomoc, bo komputer samochodu musi być skasowany lub rozkodowany, żeby można było założyć nowy alarm.
Wiecie gdzie w województwie małopolskim lub śląskim można takie coś z komputerem zrobić?
Sam alarm można rozbroić otwarciem drzwi kluczykiem. Gorzej z dezaktywacja immobilajzera. posiadasz kod 4cyfrowy?
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 106 Skąd: Rybnik
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 18:46
Serdecznie wspolczuje pozostaje tylko laweta i "roverkowy komp" o ile faktycznie sie zepsul pilot Warsztatu poszukaj TUTAJ
P.S. Nie zebym sie wymadrzal ale przeczytaj koniecznie TO i popraw co nieco
Ostatnio zmieniony przez koalaup Sro Sie 29, 2007 18:51, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 18:58
ADAM1 napisał/a:
Tylko i wylacznie w R600
Ohh, szkoda, no nie wiedziałem niestety, przepraszam za wprowadzenie w błąd. Może trzeba najpierw popróbować z naprawa pilota? Nowa obudowa i te sprawy?
No to ja napiszę
W R200 '99 (u mnie), jeżeli kluczykiem otworzę drzwi, to alarm się wyłączy i centralny się otworzy (immo się NIE odblokuje, chyba że mam pilota przy sobie ). Ten numer nie przejdzie z bagażnikiem, tzn. jeżeli otworzę kluczykiem bagażnik przy zamkniętym centralnym, to alarm zawyje.
W moim rowerze 220 sdi '98 kluczykiem można otworzyć samochód i dostać się do środka, ale niestety nie wyłącza to alarmu. Alarm wyłącza jedynie pilot, który nie działa i potrzebuje serwis który jest wstanie rozkodować aktualny alarm.
No to, chyba żylem w nieswiedomosci
Mozesz cos wiecej napisac
tak jak napisali koledzy jest to patent rovera na awaryjne otwieranie jak padnie bateria w pilocie
niektórzy żeby się tego pozbyć wycinają sobie mikrostyk przy bębenku zamka kierowcy
Paul napisał/a:
Ten numer nie przejdzie z bagażnikiem, tzn. jeżeli otworzę kluczykiem bagażnik przy zamkniętym centralnym, to alarm zawyje.
dziwne... tam też powinno działać
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Mam rozumieć, że Ci wyje, jak tak otworzysz?
Jeżeli nie, to tylko immo masz aktywne jeszcze, jeżeli tak, to pewnikiem coś z kabelkami w centralnym
Jeżeli z kabelkami jest kicha, to możesz mieć problem z odblokowaniem immo przy pomocy kluczyka, dlatego najpierw dokładnie sprawdź instalację centralnego zamka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum