Witam
Od niedawna posiadam Roverka 416 i musze wymienić w nim miskę olejową jednak nigdzie nie mogę jej dostać:( Na jednej ze stron przeczytałem, że miska olejowa od Rovera jest taka sama jak od Hondy Civic z silnikiem 1,6, czy to jest prawda??? Z góry dziękuje za odp.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 11:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam. Dołącze się do tematu.
Otóż również poszukuje miski olejowej do mojego roverka. Mam tylko minimalnie większy problem. Otóż mój Roverek jest z roku 1994 jest to model 416 SLi. I tu pojawia się moje pytanie. Czy podana Tutaj miska olejowa Tutaj będzie pasować?
Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 20:36
Poszukaj po szrotach ja na allegro sprzedałem miskę od 1.4 16V za 150zł inny gość miał taka samą za 200zł.
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Tomaszeek, a czy przypadkiem w swoim SLi nie masz silnika Hondy z jednym wałkiem rozrządu?
jeśli tak, to niestety ta miska nie będzie pasować, bo to jest do Roverkowskiej K-serii
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
I to jest właśnie problem, mam tam silnik Hondy... o ilości wałków rozrządu nie mam pojęcia bo jeszcze nie miałem czasu się przyjrzeć mu dokładniej . Czyli mam szukać miski olejowej do roverów z serii k, tak? Mógłbym prosić o jakieś dokładniejsze informacje od którego modelu na przykład będzie pasować.?
Dzięki i Pozdrawiam.
, do K serii jest ta z linku, który podał PTE, musisz szukać miski olejowej do silnika Hondy serii D lub F (nie wiem niestety który z tych dwóch masz ) moze zrób zdjęcie jak to wygląda pod maską
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum