Wiem ze na temat spalania byla juz masa tematow, ale ja doloze jeszcze jeden. Chodzi o to że moj samochod na trasie pali niecale 6l/100km, czyli wynik bardzo dobry. Sprawdzane to bylo na 600km trasie.
Jak do tej pory nie jezdzilem tylko po miescie, ale ostatnio akurat tak wyszlo ze 200km przejechalem tylko po miescie. I na tym odcinku spalil 23 litry paliwa, czyli 11,5l/100km. Troche sporo. Skad tak duzy rozrzut? Dodam ze jezdze dosyc sokojnie.
_________________ Rover 214i Lublin
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 10, 2007 13:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wiem ze na temat spalania byla juz masa tematow, ale ja doloze jeszcze jeden. Chodzi o to że moj samochod na trasie pali niecale 6l/100km, czyli wynik bardzo dobry. Sprawdzane to bylo na 600km trasie.
Jak do tej pory nie jezdzilem tylko po miescie, ale ostatnio akurat tak wyszlo ze 200km przejechalem tylko po miescie. I na tym odcinku spalil 23 litry paliwa, czyli 11,5l/100km. Troche sporo. Skad tak duzy rozrzut? Dodam ze jezdze dosyc sokojnie.
Alez to sie da wytlumaczyc.
Jazda po miescie = krutkie odcinki + czeste odpalanie, czyli duzo jazdy na zimnym silniku + stanie na swiatlach + pilowanie na niskich biegach itp. itd.
U mnie tez czasyami bywa spora odchylka w spalaniu po miescie 10.5 do 12L.
Ale tak jak napisal Piter, nie zaszkodzi sprawdzic sondy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wczoraj tankowałem i zanotowałem wynik 10,3l/100km w mieście. Ale co to za jazda, głównie stanie w korkach A na trasie minimalne wychodzi 5,9l/100km.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Sro Wrz 12, 2007 08:02, w całości zmieniany 1 raz
leaf79 [Usunięty]
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 08:25
to i ja się dopiszę:
jadać na wczasy trasa 850 km, spalanie wyszło mi ok. 6,7 l/100km przy predkosci srednio 130-140 km/h, ale bylo tez szybciej jak i wolniej.
jezdzac miasto i okolice spalanie ok. 9 l/100km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum