Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 22:27 [R400] Jak ściągnać nadkole?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich forumowiczow.
Niestety mialem przykrosc spodkac sie z murem moim roverkiem.
Na moje szczescie uszkodzenia sa niewielkie... a ze nie chce sie bawic w tz. klepanie, chce wymienic cala czesc.
I tu powstaje moje pytanie, jak w miare szybko i bez bolesnie sciagnac nadkole.
Zalaczam zdejecie w celu wyjasnienia o jaka czesc dokladnie mi chodzi.
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Ps. Zdjecie jest bardzo zlej jakosci... ale widac jaka czesc mam na mysli.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 22:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 22:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak zwal... tak zwal... wiem, ze to jest element sciagalny/wymienialny...
Dlatego pytam jak w miare szybko to zrobic... jak tylko znajde czesc, chce pozbyc sie tej skazy na roverku, zeby zapomniec jak nie milo "go" potraktowalem .
Nie ma zadnego problemu z odkreceniem blotnika. Tez mialem pognieciony i zamowilem na allegro uzywany a kiedy mi przyszedl juz to zobaczylem gdzie sa w nim sruby i zabralem sie za wymiane. Tak jest najlatwiej bo mozesz w zamowionym elemencie sprawdzic w ktorych miejscach jest przykrecany.
Moge ci powiedziec tyle ze sa sruby na gorze blotnika jak otworzysz maske, potem sa jeszcze z boku (jak otworzysz drzwi to je widac), nastepnie jest ich pare jak zdejmiesz nadkole (nie trzeba calego sciagac tylko z tylu jak dobrze pamietam) i chyba jeszcze jest tez jakas sruba pod (nie wiem jak to nazwac) oslona miedzy podwoziem a bokiem samochodu co rozciaga sie od jednego kola do drugiego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum