Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
Witam
Pytanie skierowane jest bardziej do tych, którzy sami mieli podobną sytuację bo zdaję sobie sprawę z tego, że ciężko jest to zdiagnozować. Oczywiście obejrzałem auto na kanale, za wszystko solidnie potrząsłem i nic. Chodzi oto, ze od spodu wydobywa się charakterystyczny hałas podobny do dźwięku wydawanego przez szorujący metal po asfalcie (cały wydech na miejscu . ) ale tylko przy dohamowaniu a w zasadzie tuż przed zatrzymaniem czy też w chwili zatrzymania i raczej z tyłu.
Pozdrawiam
_________________ DEBEC
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 29, 2010 22:56, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 18:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
... od spodu wydobywa się charakterystyczny hałas podobny do dźwięku wydawanego przez szorujący metal po asfalcie ...ale tylko przy dohamowaniu a w zasadzie tuż przed zatrzymaniem czy też w chwili zatrzymania i raczej z tyłu...
a nie jest to przypadkiem odgłos trących części układu hamulcowego ... szczęki, bębny itp ?
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
i pocieszam i konkretnie mam na myśli wymianę np. szczęk i bębnów hamulcowych
... a może to tylko trochę syfu (pyłu hamulcowego) się dostało do bębna i robi takie "zamieszanie"
w każdym bądź razie obejrzeć nie zaszkodzi
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum