Witam wszystkich.
Od tygodnia męczę się z moim nowym nabytkiem. Po kilku godzinach w garażu, grzebaniu i obserwacji zauważyłem przyczyny nierównej pracy silnika. Zapala ładnie, obroty delikanie falują (czyściłem przepustnicę, silnik krokowy). Sądzę, że przyczyna tego jest to iż przy dodaniu gazu, klapka przeciwywuchowa od gazu umieszczona w filtrze unosi sie. Wygląda jakby to był nierówny zaplon bądź błędne momenty otwarcia zaworów. Proszę pomocy bo już cierpliwość trace. Na gazie przy ruszaniu się dusi jakby za mała dawka gazu. Regulacja nic nie daje. Na benzynie jest w miarę dobrze ale przy szybkim przyspieszaniu jakby się duził. Powoli rozpędzając auto jest dobrze. POMOCY.
_________________ Darek
Ostatnio zmieniony przez koles225 Wto Wrz 25, 2007 21:01, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 19:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam
Ostatnio założyłem gaz no i mały psikus bo miałem podobną sytuację na benzynie całkiem dobrze chodziła, ale już na gazie przy gwałtowniejszym wciśnięciu pedału zaczynał sie dusić. Wspomnę, że świece i przewody miały ok 12 tys km i nie chciałem wierzyć, że to mogą być one. Po namowie gazownika i wymianie świec wraz z przewodami wystarczała aby samochodzik śmigał aż miło. Polecam przyjrzenie sie temu elementowi.
swiece mam nówki, zostały jeszcze kable.
Dziwi mnie fakt ze przy dodawaniu gazu klapka przeciwwybuchowa w filtrze unosi się, jakby silnik sie zasysał a dmuchał.
Dziwi mnie fakt ze przy dodawaniu gazu klapka przeciwwybuchowa w filtrze unosi się, jakby silnik sie zasysał a dmuchał.
wtedy spada podcisnienie w kolektorze ssacym, dlatego moze ci sie wydawac ze silnik dmucha, kolektor i caly dolot rozszerzajaca sie nieco wraca do stanu spoczynku
chyba ze klapka Ci sie otwiera
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum