Wysłany: Sro Paź 17, 2007 09:49 SOLVED [Rover 214 Si] wymiana silnika na 1,6 16V z R25
Witam,
Proszę o pomoc urwał mi sie pasek rozrządu w moim 214
Chciałbym zamontować silnik 1,6 16V od Rovera 25 - jakie problemy mogą mnie napotkac?
Czy osprzet od 1,4 bedzie ten sam? czy sterownik komputera jest inny ?
Proszę o pomoc
Jeśli temat sie powtarza to przepraszam mammało czasu na szukanie w archiwum
Ostatnio zmieniony przez piter34 Wto Lis 20, 2007 17:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 09:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przepraszam ale wszystko mi sie posypało przez samochód, jak ja będę mógł w czymś pomóc to napewno to zrobie.
[ Dodano: Sro Paź 17, 2007 12:51 ]
Pasek urwał mi sie przy przebiegu 90 tys przeciągnąłem jego wymianę bo do płynu zaczął sie dostawać olej..... noi stało się:( Jest silnik 1,6 16V z niewielkim przebiegiem bez osprzętu i nie ukrywam że jak już mam ponosić koszty to ucieszył by mnie wzrost mocy Nie wiesz duzo lepiej 1,6 chodzi??
Ewentualnie kupie całego anglika lub uszkodzonego
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 15:12
Zmieniaj cały motor wszystko będzie pasować bez problemu tylko kolektor ssący zamontuj swój bo tam jest różnica.w czujnikach co prawda nie wielka ale jest,komputer zostaw ten sam i wszystko będzie chodzić.Tylko faktycznie albo wymień wałek rozrządu albo dokup ten kawałek ośki do palca rozdzielacza to można kupić albo przełożyć.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
W teorii tak, w praktyce niekoniecznie ale napewno lepiej wyglądają Pewnie lepiej siesprawują wentylowane z przodu przy dłuższym/czestszym hamowaniu (np. góry), ale w normalnej jeździe ciężko wyczuć róznicę. Moim zdaniem lepiej zainwestować w dobre klocki i tarcze, co przy nastepnej wymienie nieomieszkam uczynić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum