Wysłany: Wto Paź 16, 2007 18:39 Nowy roverek 200 z Legnicy :) Witam wszystkich forumowiczów
Chciałbym się przywitać z wszystkimi forumowiczami Wczoraj stałem sie posiadaczem roverka 214SI oczywiście od naszych zachodnich sąsiadów. A więc to co mi się udało kupić :
-Silnik 1.4 16V - świeżo po wymianie oleju (Motul 10W40),filtrów.
-Elektryczne szybki + lusterka
-Klima
-Czarna skóra
-Wspomaganie,zentralny,abs
-Radio CD blaupunkt w drewnie
-Alufelgi 15 pięcioramienne orginalne Rovera - polerowany rant z nowymi oponami dunlop sport 2000 205x50xR15(tył) Pneumapt 205x50xR15 przód
-pół baku paliwa
-jedynym właścicielem pojazdu był 61 letni doktor profesor
-autko przejechane ma 122tyś
-autko kupiłem w salonie Chryslera
Żeby nie było że autko ideał to musiałem pojechać do niemiec z chłodnicą klimy i wody bo autko bylo delikatnie pukniete z przodu Zmieniłem chłodnice wypchalem zderzak i przyjechalem do Polski 700km
Została mi wymiana maski bo jest pogięta ale dla siebie nie bedę szpachlował no i wymiana lampy bo sie zaczepy pourywały
Ogólnie to jestem dużo bardziej niż zadowolony bo autko jest bardziej niż zadbane Autko wyszło(wyjdzie) mnie dość tanio, ok 8500zł gotowy na cacuszko
Plany :
przyciemnić szybki, założyć sprzecik grający i cieszyć się z jazdy.
naprawić pilota
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 16, 2007 18:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
lampę kup sobie nówkę zamiennik DJ Auto. Świeci lepiej jak orginał (najlepiej wymien obie ) Po maske pojedź np. do Lutyni pod Wrocławiem (kontakt jest w dziale cześci i warsztaty na stronie klubowej)
dzieki wielkie juz napisalem maila zobaczymy co napisza mam nadzieje ze ceny mnie nie zabija bo te z allegro po 400zl za maske + przesylka to porazka a za lampy i po 200zl sobie zycza...
A skad wiadomo jaka wersja ? mam jeszcze czujniki parkowania w planach na przysly rok mam :
-lampy lux
-lampy aniolki na przod
-przyciemnione szybki
-koncowka wydechu jakas ladna
a powiem wam ze z kadą minutka przesiedziana w roverku zakochuje sie wnim coraz bardziej
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
aniołków w polsce jeszcze nie ma
Masz wersje silverstone bo masz inna kierownice ( z drewnem) i tak samo galke zmiany biegow Do tego masz zawias -30mm i szersze felgi A zapomnialem alu ramki na pokretlach Zgadlem ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
felgi rovera z polerowanym rantem ale czy szersze to nie wiem, alu ramki posiadam Co do zawiasu to nie mam pojecia czy jest -30mm jak sprawdzic
co do aniolkow to w niemczech maja bo są na ebayu do przyszlego roku moze juz beda w Polsce, pytanie w jakiej cenie...
z tego co widac to calutki zestaw tlumikow jest nowy, podejrzewam ze autko mialo zardzewialy tlumik a w niemczech jest wtedy problem z przegladem. Nie bede nic zmienial dodam tylko jakas ladna koncowka:). Te osiągi co prezentuje i tak mnie bardzo zadziwily ale w niemczech po górach i tak dostawal po dupie z focusem 1.8 TDDi. Ale jak sie w kreci na obroty to nowe oponki nie daja rady na prostej
Tak jak jerzu napisal sa czerwone sprezynki juz wiem dlaczego tak ladnie trzyma sie drogi jednak te dziury tez sie czuje silniej
Narazie brak funduszy na remont i rejstracje:/ musze cos wymyslec bo tabliczki mi sie koncza 29.10.07...
Mam pytanko jak wylaczyc podgrzewane lusterka??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum