Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 20:38
w jaki sposób mogę sprawdzić czy mam i czy jest sprawy alarm nie włamując się do niego? Nigdy nie chciałbym słyszeć swojego sygnału( o ile go mam:)) jednak wolałbym się zapoznać z dźwiękiem, żeby gdy coś zacznie wyć wiedzieć czy to mój
i jeszcze pytanko o diodę, jak zamykam auto z pilota zaczyna migać w miarę szybko i dopiero po chwili miga jednostajnie i spokojnie, czy to coś oznacza ?:) może słabe baterie w pilocie?
w jaki sposób mogę sprawdzić czy mam i czy jest sprawy alarm nie włamując się do niego? Nigdy nie chciałbym słyszeć swojego sygnału( o ile go mam:)) jednak wolałbym się zapoznać z dźwiękiem, żeby gdy coś zacznie wyć wiedzieć czy to mój
i jeszcze pytanko o diodę, jak zamykam auto z pilota zaczyna migać w miarę szybko i dopiero po chwili miga jednostajnie i spokojnie, czy to coś oznacza ?:) może słabe baterie w pilocie?
Ja u siebie uzbrajam przyciskiem w pilocie [lewy] po zamknieciu auta, otworz drzwi bez rozbrajania alarmu i zawyje
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 21:01
hmm jak zamykam z pilota drzwi i sprawdzam czy sa zamknięte to nie wyje, ale robie to z zewnatrz, a Ty mówisz chyba o siedzeniuw środku?
generalnie już znalazłem sposób chyba na forum, uchylę okno zamknę i włożę rękę
Jeżeli masz czujnik ruchu, to OK
Jeżeli nie masz, to:
zamknij auto pilotem z OTWARTYM oknem,
włóż rękę i wyciągnij tego fjutka od zamka (już powinien wyć) i otwórz drzwi
Albo: zamknij bagażnik BEZ zatrzaskiwania, zamknij pliotem i podnieś klapę
[ Dodano: Sob Cze 07, 2008 01:23 ]
pietro napisał/a:
jak zamykam z pilota drzwi i sprawdzam czy sa zamknięte to nie wyje,
Zamykam pilotem a tu od razu mi syrena wyje Wiec posprawdzalem wszystkie czujniki w drzwiach i działają poprawnie. Odpiąłem wtyczkę od tylnej klapy i autko się normalnie zamyka. Wiec znów ta wiązka, a dopiero co pól roku temu naprawiałem
Nawet jak klapa jest otwarta to wyje
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
czy mozesz mi powiedziec gdzie jest umiejscowiony ten przewod ktory odlaczyles i jakiego jest koloru w aucie a nie w rave.
ja mam roverka 200 1.4 1998 3drzwiowy.
pozdrawiam czekam na odpowiedz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum