Wysłany: Nie Paź 28, 2007 22:28 Lista nieoznakowanych pojazdów policji z fotoradarem :)
Znalazłem taką listę z nieoznakowanymi pojazdami policji Jest tutaj marka kolor i nr rej. więc całkiem dokładne informacje Listę umieszczam za zgodą autora. Autor prosił tylko że jeżeli ktoś będzie wiedział o jakiś zmianach lub o czymś nowym to napisac do nich na forum Oto link: http://www.nieoznakowane.info/forum/index.php
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 08:24
Jakos 2 lata temu scuagnalem ta sama liste i tez bylo napisane, ze jest aktualna Dla ZG sa opisane ciagle te same samochody, nie zgadzaja sie tablice (juz chyba nie ma zadnego na czarnych tablicach wbrew tej liscie) i brakuje min 2 poldkow na blachac FG, min 1 Fabii tez na FG i chyba cos jeszcze jezdzilo, nie wiem czy nie Nissan.
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 21:14
ten śliwkowy mondeo był na czarnych blachach.
Poza tym piszesz chyba o samochodach operacyjnych dla tajniaków - a tui chodzi o takie z videorejestratorem. Pamiętajmy, że wiele komend zostało zasilonych (niestety) przez mondeo z videoradarem więc miejcie się chłopaki, bo nie znacie dnia ani godziny
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 11:41
Czyżby stróż prawa
Hmm... mi daje o tyle, ze działa na mnie prewencyjnie. Mianowicie - jak widzę na ogonie coś srebrnego i fordowatego, to zamieniam się poprawnego kierowce
Nie mówię, że jestem jakimś tam makabrycznym piratem i wariatem drogowym. Ale drażni mnie czasami ograniczenie prędkości ustawiane w sposób debilny lub pozostawione znaki ograniczające prędkość przez drogowców - po remontach.
Zresztą - przyznam się szczerze że uprawiam recydywę, jesli chodzi o przekraczanie prędkości (ale nie duże).
jeśli jedziesz za szybko i coś srebrnego jedzie za tobą, to jak zwolnisz to on to za szybko już ma nagrane - chyba że uwaznie czytasz tablice "cosi" które za chwile miniesz... to niezły jesteś
poza tym nie tylko mondeo jest szybkie... czasem można się zdziwić...
swoją drogą... roveropoldki do dziś mają swoją renomę w pewnej firmie i nie jednemu łaza się za nimi kręci...
arkadiuszta [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 23:24
Lista nie jest stara, chyba jej nie oglądałeś , codziennie są nowe informacje na forum na temat samochodów, a że nasza policja ma jeszcze stare 5-6 letnie auta, no coż zmieniają tylko tablice. Zresztą w tym roku kupili sporo nowych samochodów które już są tam w spisie, to tyle gwoli wyjaśnenia. Na tej liście są tylko samochody z kamerami a nie tajniakowozy jak gdzie indziej w interku.
a po co Wam wszystkim jakaś lista z numerami ? ... zdążycie w ogóle zauważyć te tablice ?
nie wystarczy Wam zwrócić uwagę na auto poruszające się za Wami, które "nagle wjechało Wam na plecy", w którym zazwyczaj siedzi dwóch facetów w dodatku z niezapiętymi pasami ? ... nie ma nic lepszego niż spostrzegawczość i troszeczkę rozwagi
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Sam jadac z kims udaje taki samochod
Niesamowita sprawa... zapieprza gosc sobie 120 na 70-tce
Minal mnie, wiec ja przyspieszam i siadam za nim
Mija chwile... ok. 20 sek. gosc daje w heble, kierunek i zjezdza 80-tka na prawy pas
Oczywiscie sam tez padam ofiarom takich zabaw
A kiedys w trasie Wiolla fotografujac przyrode, zrobila przy duzej predkosci zdjecie z flashem... jak sie facet wystrachal... zjechal na prawy i jechal 50 km/h
Pozniej widzielismy go jak zatrzymalismy sie na stacji
[ Dodano: Nie Sty 27, 2008 01:51 ]
W ogole to po co sie bac. Nie lepiej jezdzic 10km/h nad predkosc ograniczenia?
Dzisiaj na TVNTurbo w piracie pokazywali taki radiowoz ktory ma kamerki z przodu i z tylu.
Shaltowali dwoch panow
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 11:09
Panowie i Panie zawsze od małego chłopca mnie to ciekawiło jak szybkie są radiowozy mają jakieś ukryte Dodatkowe konie pod maską czy zwykła Np jednostka 2.5 V6 w mondku czy coś bardziej...Kiedyś jak miałem z 12 lat jeździłem roverem po parku i widziałem Polonezy policyjne zaparkowane z oznakowanie 2.0 DOHC
Kolin, nieoznakowane radiowozy z kamerami maja podrasowane silniki, np. po wawie jezdza vectry, ktore maja podobno 5,6s do setki... Z pol roku temu mnie taka na trasie zatrzymala ... Najdrozszy film mojego zycia ...
Nie wtedy jeszcze jezdzilem panzerwagenem polo ... Szkoda ze nie moglem nawet dostac tego filmu na cd czy cos, bo tak to w sumie bylo najdrozsze kino mojego zycia - 10pkt i 400zl. Od tamtej pory, jak na trasie mijam jakis lepszy samochod z antena CB to patrze kto jest w srodku, tak samo jak ktos zaczyna mi siedziec na tylku to zjezdzam szybko.
u mnie w Zamościu też są te nowe vectry przyciemniane szybki i dwie kamery z przodu i z tyłu ... widziałem jak od zera dają niezłe przyspieszenie .... A na CB sreberko sie kręci koledzy uważajcie ....
_________________ Był Rower Wigry III (Składak) , teraz R620 SLI 2.0 , 16V ........
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum