Wysłany: Pon Paź 29, 2007 09:29 [R200i '98] Ściąga w lewo po zmianie opon
Witam.
Nadchodzą chłodniejsze dni dlatego też w sobotę zmieniłem koła na zimówki. Niby wszystko OK: koła wyważone, ciśnienie sprawdzone a mimo to auto minimalnie ciągnie w lewo. I co najdziwniejsze... ściąganie bardziej widoczne jest podczas jazdy "na luzie" niż na biegu. I co równie dziwne na kołach tych jeździłem w poprzednim sezonie zimowym i było OK, po nich jeździłem na letnich również było idealnie prosto... cóż więc mogło się stać podczas wymiany?? Zaznaczę, że podczas wymiany poprosiłem o sprawdzenie ewentualnych luzów, więc panowie poszarpali trochę kołami stwierdzając, że zawieszenie jest idealne. Ale może podczas tego sprawdzenia coś "przeskoczyło"... Radźcie mądre głowy, bo nie wiem czy jechać z reklamacją czy też to nie ich wina??
Liczę na pomoc i pozdrawiam.
_________________ S(z)koda Roverka...
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 09:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pierwsze co mi przychodzi do głowy to nierówno wytarty bieżnik ... jeśli w zeszłym sezonie jeździłeś na tych kołach i było z nimi wszystko w porządku to po założeniu kół w te same miejsca nadal powinno być wszystko ok ... zalecane jest jednak zamienianie miejscami kół i podejrzewam, że to właśnie zrobiłeś podczas wymiany stąd obecna różnica w prowadzeniu się auta ... gdy bieżniki się zrównają powinno być już w porządku
zakładam oczywiście, że faktycznie żadnych luzów autko nie ma
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
U mnie po wymianie wahacza i regulacji zbieżności zaczęło ściągać jeszcze bardziej niż przed. Zamiana kół z tyłu na przód spowodowała , że autko na wprost jedzie jak po sznurku.
pozdr.
_________________ radko
Ostatnio zmieniony przez radko Pią Lis 02, 2007 12:34, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 00:10
Zamień koła z prawej na lewą i już będziesz wiedział czy to wina opony
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum