Jako że rorząd to dla mnie czarna magia i jak zawsze go sciągam to dzownię po kumpla,żeby mi ustawiał,a że kolega wyjechał na pare miesięcy z kraju to musze się nauczyć sam go ustawiać
Może mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć jak to się ustawia,nie jestem laikiem tylko poprostu nie umiem rorządu ustawiac...a chciałbym się w końcu tego nauczyć
Za pomoc bede naprawde wdzięczny
Proszę mnie nie odsyłać do innego postu tylko opisać wszystko szczegółowo krok po kroku będę że tak powiem podniecony
Pzdr
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 19:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 19:48
Zadzwoń to tobie wytłumaczę dokładnie
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Pomógł: 50 razy Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 800 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 20:11
A można pisemnie zawsze będę mieć do wglądu,czytać to wkółko itp dla mnie tak by było lepiej a ewentualnie jeśli coś by było dla mnie mało zrozumiałe wtedy bym do ciebie dzwonił i cię męczył
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Sro Paź 31, 2007 20:29
Po zdjęciu koła pasowego , na dolnym kole rozrządu są dwie kropki a na pompie oleju kreska (w pionie)która musi patrzeć między te dwie wcześniej wspomniane kropki.Wałki rozrządu muszą być ustawione tak aby napisy były na nich czytelne ( patrząc na nie od strony razrządu) jeżeli były zdejmowane koła rozrządu z wałków to należy je założyć w następujący sposób: Na kole na środku są napisy ex i in i wycięcia na klin (bolec) Patrząc na silnik od strony rozrządu - z czoła prawy wałek jest wydechowy więc klin (bolec) musi być w wycięciu ex (exchaust)a lewy wałek jest ssący więc klin (bolec) musi być w wycięciu in(inlet). Bardziej prosto chyba już się nie da wytłumaczyć
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
A można pisemnie zawsze będę mieć do wglądu,czytać to wkółko itp dla mnie tak by było lepiej a ewentualnie jeśli coś by było dla mnie mało zrozumiałe wtedy bym do ciebie dzwonił i cię męczył
przecież TUTAJ masz, aż nadto szczegółowo wszystko opisane ...
(się poszukać koledze nie chce ?... po co inni koledzy się męczyli i artykuły na stronkę szykowali ?)
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum