Wysłany: Pon Lis 19, 2007 10:06 [r200] el. lustrka i halogeny?
witam! Mam R200 Silverstone z 98roku SDI, chce sobie zalatwic z UK el. lusterka i halogeny, teraz moje pytanie czy w roworekach jest poprowadzona instalacja już, czy bede musiał rozbierać pół auta??
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 10:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 10:11
Nie wiem jak jest z instalacją, ale uważaj bo lusterka z UK różnią się od tych przeznaczonych dla LHD (europejskich). Być może da się zmienić mocowanie wkładu w obudowie tak, by było jak w LHD i dało się lusterko normalnie ustawić, ale pewien nie jestem. Poszukaj na forum, ktoś coś pisał na ten temat, ale nie wiem jakiego modelu to dotyczyło.
tego właśnie też sie boję!!!może da się przełożyć!! Tylko jak trzeba bedzie rozbierać pół auta zeby poprowadzić elektryke to nie wiem czy mi sie chce!! HEHE
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 10:26
Okablowania do halogenów poszukaj pod przednim zderzakiem w okolicach zaślepek bądź chłodnicy, może akurat będziesz miał . Potrzebny tu jeszcze będzie przekaźnik i oczywiście przycisk na konsoli. Co do okablowania lusterek możesz popatrzyć pod boczkiem kierowcy, czy nie ma wolnych wtyczek.
Nie wiem jak jest z instalacją, ale uważaj bo lusterka z UK różnią się od tych przeznaczonych dla LHD (europejskich). Być może da się zmienić mocowanie wkładu w obudowie tak, by było jak w LHD
w 400 napewno się da, żeby sprawdzić trzeba zajrzeć na lusterko od spodu
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
W 400 sedanie wymieniałem tapicerę w drzwiach od kierowcy, z tym że kupiłem tapicerkę z lewych drzwi angielską wersję trzeba było tylko wyciąć mały kwadracik na przełącznik do szyb i było ok.
Jednoznacznie potwierdzam, że trzeba samemu poszukać za zderzakiem, bo jest możliwość, że będą wyprowadzone przewody. Nie ma reguły na to, że każdy ma przystosowaną instalację.
U mnie takowych nie ma pomimo dość bogatej wersji wyposażenia.
Może ktoś jednoznacznie potwierdzić czy 200 mają poprowadzoną instalację do halogenów i wystarczy znaleźć wtyczki czy trzeba dokładać wiązke
tego Ci nikt nie potwierdzi, bo podejrzewam, że w jednych autkach instalacja jest poprowadzona, a w innych jej nie ma ... wszystko pewnie zależało od zasobów magazynowych podczas montażu samochodów
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum