Sprawa pierwsza, na razie nie chce podawać osoby od której brałam ten zamek bo mam nadzieje, że w końcu go przyśle (chociaż wie, że go raczej nie ścigne bo jest z Zielonej Góry) ale faceta nie znalazłam na allegro tylko na jego stronce gdzie reklamuje części samochodowe, poczekam do końca tygodnia i jak sytuacja sie nie zmieni to ja go zareklamuje na tym forum .
Z Zielonej Góry jet kilku sprzedawców tzn. niektórzy są z okolic Zielonej Góry. U kilku byłem osobiście i nie mam miłych wspomnień ...
_________________ pozdrawiam Skiba
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 22:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tym razem albo nie pisze skąd auto sprowadzone, albo że jest sprowadzone z Niemiec. Na fotce auto z kierą po "dobrej" stronie, ale na bank jest tak samo jak w przypadku tych poprzednich samochodów sprowadzanych z "Belgii" lub "Szwajcarii".
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Ostatnio zmieniony przez piter34 Pon Lip 30, 2007 06:42, w całości zmieniany 1 raz
Miałem kupować od niego rurę do intecoolera, ale chciał 150 wiec zrezygnowałem,
słuchajcie jak by coś ktoś chciał a ja bym miał po drodze to moze podjadę ? oblukam
Wiecie co , Mestwina akurat znam osobiście i nie sądzie że on mógł kogoś oszukać. A jak dzwoniłem do Derala to zapewniam was że Mestwin i Deral to inne osoby
[ Dodano: Nie Lip 29, 2007 5:33 pm ]
piter34 napisał/a:
........kolejni nieuczciwi (zasadniczo to ta sama osoba co jolusiek7, ale korzystająca z różnych kont):
Mestwin_Krol
....
możesz podać konkrety,?? znam go osobiście i chciałbym z nim to skonfrontowac
mnie oszukali na gieldzie w poznaniu...
kupowalem lewa lampe przod do rovera 420 z 98' z pomaranczowym migaczem
sprzedawca zapewnial ze jest ona z LHD, pozniej okazalo sie ze jednak jest z RHD, twierdzil ze ma auta z Belgii, a czesci od anglikow znajde tam dalej...
zrobilem glupote bo nie sprawdzilem na miejscu... przyjrzalem sie dopiero w domu...
choc numery szkla sie zgadzaja to na plastiku jest naklejka z napisem RHD LH....
mozna to w prosty (z teorii) sposob naprawic, poniewaz wystarczy tylko wymienic szybke w srodku reflektora ktora mam od zbitego reflektora... ale boje sie o zaczepy oraz o to ze szklo siedzi na silikonie...
sprzedawca to kobieta, brunetka w wieku kolo 40-45 lat, wysluguje sie gosciem w wieku kolo 20-25 lat, sprzedaje glownie reflektory, towar ma w plastikowych skrzynkach...
witam chcialem przestrzec innych forumowiczow przed panem(chlopcem) o ksywie "m4ch05" z Ciechanowa!!Jest to perfidny oszust i zlodziej!!!zamowilem u niego pare czesci i dostalem polowe tych czesci!!!Chlopiec "m4ch05" ten tlumaczyl sie ze zapomnial wyslac reszte ale o calej kwocie na pobraniu nie zapomnial!!powiedzial ze dosle reszte i tego nie zrobil!!Pozatym towar ktory wyslal opisywal na super stan a w rzeczywistosci stan tych czesci nie jest nawet dostateczny oczywiscie "m4ch05" nie przyjmuje zwrotu!!Jeszcze dodam ze dla teg chlopca mechanizm opuszczania szyb sklada sie tylko z silniczka!!Sprawa zostala zgloszona na policje!!Przestrzegam innych przed kupnem czego kolwiek u tego osobnika!!!!UWAGA OGLASZA SIE ON NA FORUM!!!!
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 11:41
Dzieki za INFO!!ja pisalem do tego czlowieka jakos tak niedawno o czesci..a dzis po tym poscie patrze, a tu kono allegro zawieszone!!pod tym samym nickiem byl...OMIJAC!!!
No to niestety i ja sie doloze z tym ze chodzi o ebay-a Firma o nazwie BEST OF BRITISH ROVER SPARES zakupliem u nic a wlasciwie tylko zaplacilem za nowke skrzynie do mojego R Przelew byl zrealizowany 13.11.2007 i do dzis tj. 6.2.2008 ani widu ani slychu o skrzyni. Orzneli mnie na 280 Funtow ale zglosilem sie dzis na policje i moze...........
witam chcialem przestrzec innych forumowiczow przed panem(chlopcem) o ksywie "m4ch05" z Ciechanowa!![...]
I ja się dołączam do ostrzeżenia, odezwał sie do mnie z forum, zamówiłem pare części na kwote 200 złotych, zrobiłem przelew i po gnojku słuch zaginął.
Poczekam jeszcze trochę może zmądrzeje, jak nie to kiedyś jak będe w okolicach Ciechanowa to go odwiedze z kluczem do kół, z tego co czytam po internecie to jest pare (parenaście) takich osób jak ja/my.
odradzam kupno części od użytkownika disco-olivia vel D&R Auto Centrum ul . Rzemieślnicza 12 22-200 Włodawa są to ludzie nie rozróżniający części powypadkowej od stanu idealnego...
Kupiłem według nich idealna klapę do swojego R i jak sie okazało jest to klapa POWYPADKOWA dzwoniąc do nich kojarzyli, że wysłali klapę ale twierdzili, że była idealna, na moje zdjęcia rzekomo idealnej klapy powiedzieli że nie jest to ta sama klapa co wysyłali(rożni się kolorem na zdjęciach).
Co najlepsze kazali odesłać sobie klapę celem weryfikacji na mój koszt....
Bez komentarza
Na zdjęciach widać wszystko sami oceńcie czy to jest ta sama klapa...
rovero: dyskusja na temat klapy została przeniesiona TUTAJ
Ostatnio zmieniony przez rovero Sro Kwi 16, 2008 03:10, w całości zmieniany 1 raz
Wątek niby mówi o sprzedawcach allegro ale dopiszę się również do niego mimo, że ni kupowałem na allegro.
Znalazłem ofertę części zamiennych tu na forum. Użytkownik loguje się jako "kaka". Firma z Konina. http://amtserwis.pl.tl
To czego sprawa dotyczy opisałem tu: http://roverki.pl/garage....=Auto-Moto-Test
16 czerwca dzwoniłem - mówił że wyśle
dziś tj 26 czerwca ponownie dzwoniłem i usłyszałem to samo. Już kupiłem sobie antenę uniwersalną i działa. Więc tę od niego najchętniej wsadziłbym mu w ....... oko. Ale złodzieja będę tępił dopóki mi się to nie znudzi.
Uważajcie na tych złodziei.
EDIT:
Wczoraj tj. 2 lipca zadzwoniłem ponownie do gościa z pytaniem o moją antenę. Jako, że dzwonię ze stacjonarnego, służbowego to nr zastrzeżony. Gość mówi, że nie wie ale zaraz się dowie i żebym zadzwonił za 5 min. Ja mu na to, że przecież mnie zapewniał ostatnio, że zaraz wyśle, a teraz jak zadzwonię to nie będzie odbierał telefonu zapewne. A on: "nie, my tak nie robimy". Ok to dzwonie za jakiś czas i przez 2 godz. tak sobie dzwoniłem i nikt nie odbierał:) Co za palant. No to zadzwoniłem z kom i wtedy wyświetlił mu się już nr i odebrał. I się tłumaczy, że zapracowany. I znowu zapewnia, że jutro dostanę przesyłkę na pewno.:) Co za ludzie. Ręce opadają. Dobrze że tylko takie g... u niego zamówiłem a nie coś poważniejszego.
Ostatnio zmieniony przez przemek_w Sro Lip 02, 2008 07:07, w całości zmieniany 2 razy
Właśnie tu opisałem całą swoją sprawę. Ale przypuszczam, że tu więcej ludzi zagląda niż tam. A przynajmniej ja, znajdując ich ofertę w dziale sprzedam, nie zaglądałem na forum w poszukiwaniu opinii. Więc może tu więcej ludzi przed nimi przestrzegę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum