Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam.
Dwa dni temu jakieś s....ny wyłamały mi obydwa lusterka zewnętrzne (elektryczna regulacja, podgrzewane). Muszę więc zabrać się za ich wymianę, ale jakoś nie mam pomysłu, jak to zrobić, od czego zacząć i na co uważać, aby nic nie popsuć.
Byłbym wdzięczny za krótki opis czynności przy wymianie takich lusterek.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 31, 2010 15:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 08:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a lusterka wymienia się tak :
ściągasz boczek drzwi,
zdejmujesz czarna zaslepkę w rogu szyby
odkręcasz 3 śruby torx które tam są, wyciagasz kable (nie pamietam, ale kostka chyba jest w środku pod boczkiem, wiec chyba jeszcze powinieneś ja mieć )
zakładasz nowe lusterko, przykręcasz 3 śruby, podłączasz kabelki, zakładasz zaślepkę, zakładasz boczek
podłączasz pastucha elektrycznego
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
ściągasz boczek drzwi,
zdejmujesz czarna zaslepkę w rogu szyby
odkręcasz 3 śruby torx które tam są, wyciagasz kable (nie pamietam, ale kostka chyba jest w środku pod boczkiem, wiec chyba jeszcze powinieneś ja mieć )
zakładasz nowe lusterko, przykręcasz 3 śruby, podłączasz kabelki, zakładasz zaślepkę, zakładasz boczek
Dzięki za dokładny opis, myślę że inni też z niego skorzystają.
sTERYD napisał/a:
podłączasz pastucha elektrycznego
Ale chyba na 220V
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum