Wysłany: Czw Gru 13, 2007 15:27 [R416] jak spuścić paliwo
Typ: SLi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam wszystkich
Uszkodziłem chłodnice w swoim roverze model 416 sli rok96.
W baku pozostało dużo paliwa, w związku z tym mam pytanie:
Jak najszybciej i najłatwiej spuścić paliwo z baku ? (tak żeby go nie uszkodzić)?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 01, 2011 19:33, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 15:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po co chcesz spuszczać paliwo w przypadku uszkodzenia chłodnicy?
Bo nie rozumiem...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Hmmm...
Rurka akwarystyczna do baku i zassać - zasada naczyń połączonych...
Przypomina mi to czasy tankowania na kartki (mały wtedy byłem, ale kojarzę takie akcje w wykonianiu mojego ojca i jego kolegów ).
[ Dodano: Czw Gru 13, 2007 15:45 ]
W Polsce nowa chłodnica kosztuje 380 zł, a wymienić można samemu...
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
próbowałem wkładać rurkę do baku ale nie da rady (rurka miała jakiś jeden metr długości i grubość około 1,5cm ).
Możesz podać długość rurki i grubość jaka jest potrzebna?
Chłodnica 380 zł plus koszt przesyłki nie wiem jaki jest? Ale nie wiadomo czy do mojego modelu spasuje? To jest angielska wersja z kierownicą po prawej stronie.
próbowałem wkładać rurkę do baku ale nie da rady (rurka miała jakiś jeden metr długości i grubość około 1,5cm ).
Możesz podać długość rurki i grubość jaka jest potrzebna?
Sam nie próbowałem, więc nie wiem - w Skodzie S100 tyle co piszesz wystarczało...
maxmarcin napisał/a:
Chłodnica 380 zł plus koszt przesyłki nie wiem jaki jest?
A nie masz w pobliżu szrotów?
Tam powinno być sporo R400 i chłodnicę powinienneś mieć za grosze...
nie spotkałem się jeszcze, żeby sprowadzać części do kraju, z którego auto pochodzi
W Polsce wiemy gdzie można tanio kupić zamienniki, a w Anglii to pewnie trzebaby poszukać, po pytać, poza tym mam wrażenie, że marże mają jakby większe, a i tak wszystko robi się w Chinach...
[ Dodano: Czw Gru 13, 2007 16:34 ] sTERYD, równo trafiliśmy w temat z Chinami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum