Ja dopatrywałem sie usterki w mojej 114D bo akumulator padał co chwilę a okazało sie, że gośc sprawdził w katalogu i dał mi 45, która owszem sprawuje sie ok ale w benzyniakach. Od 3 miesięcy mam 63 w tym diesel ku i pali na tyk;) A w 420 Diesel ostatnio spotkałem sie z .... 80 i sie nieco zdziwiłem
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 11:51
Tomi_114 napisał/a:
A w 420 Diesel ostatnio spotkałem sie z .... 80 i sie nieco zdziwiłem
Tomi w silnikach diesla o pojemności 2.0 zaleca sie akumulatory o pojemności od 70 do 75Ah a co do tej 80 Ah to naprawde troche za duzo
Ja w obydwu R mam Centre Future + 75 Ah 760 EN i nie ma problemu z paleniem :
manil32 [Usunięty]
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 18:48
Wiedziałem, że jak rzucę temat, to zaraz znajdę pomoc. Na stronie Varty byłem, przeglądałem wcześniej fora i Nic. W opisie technicznym do mojego 420 Sdi - 105KM - jest akumulator o pojemności 75Ah. Natomiast Varta podaje: 61 lub 60. Z deka za mało chyba?
[ Dodano: Czw Gru 20, 2007 18:53 ]
Poza tym nigdzie nie jest podany prąd rozruchowy. O taki zbiór danych mi chodziło.
Na forum była już dyskusja o pojemności i prądzie rozruchowym akumulatora do diesla. Moim zdaniem 60 czy 61 Ah i dużym prądzie rozruchowym przy SPRAWNYCH wszystkich elementach wystarczy ale mając ochotę i kasę na pewno nie zaszkodzi mieć większy. Sam mam obecnie 62 Ah i jak będę wymieniał to prawdopodobnie skuszę się na większy, nie z potrzeby ale dla spokojności ducha
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum