Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 20:20
plombos napisał/a:
A jest moze jakis soft na laptopa typu VAG zeby podpiac autko przez zlacze OBD i zdiagnozowac?
- tak jak swoje doświadczenia opisał Wolek, a potwierdził piter34, diagnostykę silnika przez OBD zrobi każdy dobry warsztat elektromechaniczny (bo dobry będzie miał "fejs i soft" i umie go obsługiwać).
PHJOWI kiedyś pisał o skanerze OBDII, który czyta w R75 błędy i kasuje - oczywiście też tylko silnik. Może być tylko problem z przetłumaczeniem tych kodów na bardziej zrozumiały język. Póki co Forum wystarcza...
Wszelkie sprawy związane z BCU tylko T4 lub testbook.
Wysłany: Sob Gru 22, 2007 18:32 Tarnów - podłączenie do komputera
Witam,
ja w Tarnowie podłączałem swojego Roverka 214i, 98r 8V do komputera w warsztacie u Pana Satory.
Adresu szczegółowego nie pamietam. Ale warsztat mieści się w Zgłobicach/Zbylitowskiej Górze , tel. 014 674 32 10.
Temat stary ale może komuś się przyda... Ja montowałem gaz w Mexol w Krakowie na Mogilskiej 118 i jestem zadowolony, mogę ich polecić. Mają stronke w necie więc można sprawdzić. Pozdr!
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam potrzebuję podpiąć Roverka pod kompa i wyeliminować ewentualne błędy.Ponieważ nigdy tego nie robiłem nie mam rozeznania gdzie uczciwie i rzetelnie można by to zrobić w okolicach wymienionych w temacie.Niewysłowionym szczęściem byłoby gdyby mechanik ów znał się na LPG . Za info z góry fenks.
krzychu.b, Ja kiedyś podpinałem się w DG koło urzędu pracy. Chyba tam mają komputer bosha. Nie mniej jednak połączył się z wszystkim na czy mi zależało.
jedyna wada koleś nie wpuszcza do siebie na halę. Robi diagnostykę i zna się na rzeczy ale nie pozwala gdyż twierdzi że już mu parę razy coś podprowadzili i od tego czasu nie wpuszcza do środka.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Mar 09, 2011 12:57
Zastanawiam się nad założeniem gazu do swojego R, przewertowałem całe forum i wiem już że pasuje założyć instalację 4tej generacji. Obdzwoniłem i powysyłałem maile do kilku punktów gdzie zakładają gaz, ale zastanawiam się najbardziej nad MEXOL przy ul. Mogilskiej 118. Gość dość konkretny się wydawał przez telefon, zapytał jakie auto, podałem mu wszystkie szczegóły i jak spytałem o sekwencję powiedział że zakładają STAG4 + MagicJet + Tomasetto z dwuletnią gwarancją bez limitu kilometrów. Co do ceny krzyknął 2200,- brutto. Wydaje mi się, że to dobry zestaw, po tym co już się naczytałem na forum na temat instalacji gazowych. Ktoś jeszcze miał kontakt z tym gaziarzem w Krakowie?
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 13:55
Śledzę też forum LPG z powyższego linka, jednak bardziej liczy się dla mnie opinia użytkowników forum ROVERKI.pl Chciałem jeszcze spytać o zakład P.H.U. "G.E.G." Rafał Gałuszka, Kraków ul. Karola Darwina 68a. Strona http://gazujemy.pl Czy ktoś z naszego forum miał z nimi kontakt? Na forum LPG jest dość burzliwa dyskusja na ich temat.
Pomógł: 14 razy Dołączył: 08 Kwi 2008 Posty: 301 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 18:37 [R75] Polecany warsztat
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam, od 4 miesięcy mieszkam w Krakowie a potrzebuję sprawdzić klimatyzację. Który zakład byście polecili, gdzie mogą to solidnie zrobić. I jeszcze jedna prośba, wiem, że na forum ktoś kiedyś podawał adres gdzie dobrze robią webasto (oczywiście w Krakowie), przeglądałem posty i nie znalazłem jego, zna możne ktoś namiary? Dzięki.
Wysłany: Nie Kwi 24, 2011 20:15
Polecam serwis P. Andrzeja Ingardena "ALL HAPPY" na ul. Macedońskiej 9 ,tel. 12 425 50 58 . Serwisuję tam w tym temacie swoje auta od kilkunastu lat.
http://allhappy.efirma.fm/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum