Chcialbym sie dowiedziec jakie sa wymiary oryginalnej puszki tlumika koncowego bo chcialbym zalozyc inny tlumik cos ala mugen i nie wiem czy wejdzie w tamto miejsce montazowe oryginalnego tlumika.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 26, 2007 20:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie wiem jakie ma wymiary ale jest bardzo dlugi jak ja kupowalem uniwersalny to byl za krotki i dorabiali ale z tego co wiem to na forum maja pozakladane tlumiki ala'mugen czy cos w tym stylu i sie mieszcza;) wiec nie masz sie czym martwic
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Sama puszka ma około 60cm, jak nie więcej, a szerokość 20-30cm.
Ja u siebie mam MG-Motorsport "Rivet" i z założoną wkładką jest ciut głośniej niż z tłumikiem z Silverstone (miałem taki wcześniej). Bez wkładki jest przerażająco głośny poniżej 5000rpm. Potem się częstotliwość zmienia i da się wytrzymać
będziecie je szybciej zmieniać niż kupiliście ich wyciszenie jest zerowe plus jak założycie sliencer to przymulicie sporo samochód... tanie zabawki dla pseudo tonerów osobiście nie polecam...
ale to nie trzeba mieć majątku chyba lepiej wydać raz o te 100-150zł więcej i mieć coś porządnego na kilka lat:) ale to moje zdanie a każdy robi jak uważa
czyli jakies 400-450 zl na tlumik remusa to wciaz za malo jedenie o co mozna bylo by sie pokusic to juz tlumiki upgrade tyle ze one tez nie sa wygluszane ewentulanie juz jakiegos ultera by za to kupil ktore w wiekszosci i tak malo sa wygluszone. Swoja droga mam jescze pytanie o umiejscowienie sondy lambda w 1.4 8v i czy jest tylko czy więcej??
skoro jestes takim fachowcem to co powiesz o tym tlumiku http://www.allegro.pl/ite...007_mugen_.html powiem ze mam go w roverku 214 coupe wyje dopiero jak jest ponad 3 tys powinienem jeszcze jakas strumiennice zamontowac zamiast srodkowego?
za fachowca to sie nie uważam ale coś tam mogę powiedzieć na ten temat korzystając z mojego doświadczenia oraz moich znajomych z innych klubów np. Hondy Jeśli ktoś stawia na podwyższone osiągi oraz głośność porównywalną z seryjnym tłumikiem ewentualnie troszkę głośniejszy to mogę doradzić tłumik który przedstawiłem wyżej już ludki z Hondy kupiły te tłumiki i są bardzo zadowoleni Co do tłumika przedstawionego przez Ciebie żadnych rewelacji tam nie będzie mała puszka przelotowa bez wyciszenia z dużym wylotem ciche to na pewno nie jest ale mocy nie powinno tez zabierać chyba ze założysz silencer... co do strumienicy ja nie szkoda ci pieniędzy to możesz kupić tłumik zacznie być jeszcze głośniejszy plus uzyskasz bardzo nieprzyjemny "świst pisk"nie wiem jak to nazwać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum