Wysłany: Sob Sty 05, 2008 19:56 [R ALL] Żarówki H7
witam,
otóż wczoraj ku mojemu nieszczęściu spaliła mi się żarówka H7 prawego reflektora,
a najgorsze to, że byłem w tym czasie w Berlinie, godzina 23 ...
żeby poprawić widoczność pobocza (ludzie, zwierzęta etc.) zamieniłem żarówki dla bezpieczeństwa ruchu.
Na autobamie przykleiłem się do tira i tak dojechałem do Polski...
0 w portfelu było powodem podjętego ryzyka.
ku mojemu zdziwieniu, przepalona żarówka nie pogorszyła aż tak drastycznie widoczności.
i teraz mój dylemat...
jakie żarówki kupić? H7 ale jakie?
kryterium wyboru to efeKTYWNOŚĆ nie efeKTOWNOŚĆ.
nie chce żadnych kseno-
poszukuje czegoś długożywotnego, dobrze świecącego, nie oślepiającego innych.
rozglądałem się za żarówkami PHILIPSA
oto moje typy, może doradzicie
Ja polecam firmę Osram. To wg mnie zdecydowanie najlepsza firma jeśli chodzi o żarówki do samochodów. Sam mam nightbreaker'y +90% i jestem z nich bardzo zadowolony.
korzystam z VisionPlus Philipsa i jestem zadowolony z efektu świecenia fajny biały kolor światła. Niestety nie wiem jak z żywotnością. Napewno napisze na forum jak się któraś spali
ja mam jakieś hella, dają zajefajnie białe światło
odkąd mam auto (maj 2006) jeżdżę cały czas na włączonych światłach i obie nadal świecą (h1 mam fabryczne MGRover)
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
po zakupie bede musial wyregulowac swiatla, moze ktos wie ile taka przyjemnosc kosztuje? bo ustawianie "na ściane" nie leży w moim guście
lub może ktoś z okolic Poznania lub Piły posiada takie urządzenie?
Wazzabii. Światła ustawi ci każda stacja kontroli pojazdów. Czynnośc ta jest tania i jeśli śruby do regulacji w lampach są sprawne to trwa kilka minut.
Wazzabii jesteś z Piły więc jeśli interesują cię żarówki Philipsa to jedź do sklepu"U Rudej" a na pewno coś wybierzesz. Ja tam kupowałem i wyszła mi ta sama cena co z Allegro z przesyłką.Pozdrawiam
co do ustawiania świateł, to w jednym zakładzie ustawią Ci dobrze a w innym tak, że będziesz i tak samemu poprawiał Po ostatnim przeglądzie i ustawianiu świateł widziałem drogę 10m do przodu, więc i tak bez ściany i kilku regulacji się nie obeszło ale teraz widzę
BlueVision mają najktutszą według producenta żywotność (jeśli chodzi o Philipsa) no ale za to efekt najładniejszy moim zdaniem (ale tu podobno o efekt nie chodzi), moje zdanie jest jednak takie, że dłużej jeżdże na nich, niż na Philips + 50 ((po 3 miesiącach spaliła sie jedna) na BlueVIsion jeżddże już ponad pół roku i wszystko jak najlepiej narazie:).
ja gorąco polecam firmę OsraM . Z tego co wiem (bo znajomy ma hurtownie elektryczną) to podobno jest dużo zwrotów philipsów. Sam posiadam OSRAM COOL BLUE i jestem z nich zadowolony. chociaż ostatnio porównywałem barwę światła z moim kolegą (mazda mx-3) który ma założone jakieś tanie bez firmówki za 25 złotych i sie zawiodłem...jego świecą bielej niż moje ... ale co zrobić...
żarówki doszły, zamontowałem.
Powiedzieć musze, że widać różnice
Ma razie nie testowałem w nocy poza miastem, ale niedługo pewnie jakaś trasa się zdarzy, więc napisze wrażenia i z tego.
zmartwiła mnie informacja na pudełku, że żarówki te mają o połowe mniejsza żywotność od żarówek standardowych.
Dlatego też w dzień będę jeździł na pozycyjnych+halogeny (jako dzienne)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum