Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam. Podczas jazdy coś dość głośno szumi w okolicy prawego przedniego koła, mechanik stwierdził że to łożysko i je wymienił ale problem pozostał, acha no i szumi tylko w momencie gdy dodaję gazu gdy gaz puszczam cisza .Ktoś wie co to? Nie jest to też wycie przekładni kątowej.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 17, 2010 17:48, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 14:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolego jesłi to szumi wtedy gdy trzyma gaz, a gdy puści to przestaje nie jest to napewno podpora , ani łożysko zdjagnozowane przez "szpeca", jednoznacznie to wygląda na hałas wywoływany jednostką napędową. Skąd kolego masz pewność że to nie jest kątówka? , sprawdź osłony przegubu z przodu ,( chociaż trudno obstawić na przegub) Dziwi mnie to że po zdjęciu nogi przestaje , bo ja bym na poząbkowane opony obstawił, ale nie w takim wypadku. trudno z przodu ten hałas zdjagnozować nie słysząc go, opisz coś więcej
Co tu więcej dodać szumi dalej, jeszcze raz będę rozbierał koło bo w sumie to nie patrzyłem mechanikom na ręce i może tak naprawili że zepsuli nowe łożysko .Mogę jeszcze dodać że gdy auto buja sie na dziurach w momencie gdy idzie na dół szum robi się jakby głośniejszy . Pozdro.
A czy na łuku drogi w lewo lub w prawo czy cichnie szum? jeśli tak to strona po wewnętrznej zakrętu ma padnięte łożysko, spróbój przełożyć z tylu na przód opony one potrafią wydawać dzwięk taki jak łożysko( jadąc po żwirowej drodze powinno być ciszej jeśli to wina opon)
Opony raczej odpadają wszystkie 4 są nowe '' continental winter contact '' poza tym dziwięk ustaje gdy zdejmę nogę z gazu ,przeguby też oba w sierpniu wymieniane a czy one mogły by tak szumieć z doświadczenia wiem że jeśli zepsute to ''tykają'' przy skręcie.Pozdro.
kolego gdy zdejmiesz noge z gazu a dzwięk ustaje to nie jest to ani łożysko, ani opony, podpory też odpadną , skrzynia pewnie albo reduktor ci hałasuje już skoro to z przodu słychać. A tak nawiasem czy wymieniałeś tam olej , jesłi tak to na jaki?
Sorki za błąd już poprawione. Olej też wymieniłem w skrzyni jest silnikowy castrol magnatec 10w-40 a w przekładni i moście jest fuchs titan 80w-90 gl3,gl4,gl5.
Witam. Jest już przyczyna tych hałasów ,jednak to przekładnia, na łożyskach takie luzy że zębatki tarły po obudowie no i kilka wyłamanych zębów . A najlepsze że serwis oferuje tylko całe przekładnie żadnych części nie sprowadzają .Dzięki tym ,którzy pomagali pozdrawiam.
a co dokładnie ? jest jedna przyczyna wycia jeśli chodzi o most tyl ( np. łożyska w moście ?) czy moze kilka? Co moze być przyczyną wycia jeśli chodzi o most ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum