Wysłany: Czw Sty 17, 2008 22:02 [ R 214 i ] SWAP 1.4 i na 2.0 TDI ( 101 KM )
Witam , pewnie jest to temat dlugi jak rzeka , ale porusze go jeszcze raz ....
Chce zeswapowac 2.0 TDI czy SDI w gruncie rzeczy ten 101 km do 200 'tki .
Mam pare pytan :\
1 . Co trzeba wymienic ( silik uklad wydechowy itd ... )
2 . Szacowany koszt przeszczepu
3 .WARSZTAT SAMOCHODOWY KTORY SIE TYM ZAJMIE ZA ROZSADNA CENE W OKOLICACH W-WY !!
4. Jaki silnik kupic , czy z tego samego rocznika ,czy mozna nowszy ?
Ma ktos doswiadczenie w czyms takim .......
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 17, 2008 22:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
operacja mocno skomplikowana, pewnie inne jest wszystko,
a to znaczy ze koszty beda wysokie
jednym slowem taniej pewnie wyjdzie sprzedac ten kupic inny
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Witam jestem nowym uzytkownikiem przepraszam ze sie wcinam ale chciałem tylko zapytac czy da sie cos zrobic aby kierunki mi migały przy włą/wył alarmu w R 214 98
dziekuje
Przemo0282 nie ten dział!!! I nie doklejaj sie do postów związanych w ogóle z czym innym... Załóż temat w dziale Porady techniczne>Usterki i czekaj na rezultaty!!!
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 10:40
Operacja totalnie nieopłacalna i bardzo skomplikowana. Silnik, osprzęt, układ chłodzenia, zegary, zawieszenie, wlew paliwa i pewnie jeszcze kilka innych rzeczy, które wyszłyby w praniu.
1 . Co trzeba wymienic ( silik uklad wydechowy itd ... )
Skrzynia biegów, półosie, elementy zawieszenia, układ wydechowy, osprzęt silnika (łącznie z klimatyzacją), chłodnica, bak paliwa (?), zegary w środku i wszystko to, o czym zapomniałem.
Nie opłaca się!
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum