Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam,
Dawno mnie nie było, ale to nie oznacza, że o was zapomniałem
Niestety dziś piszę w sprawie gorszej... otóż problem polega na tym, że po odpaleniu silnika czy też podczas agresywniejszej jazdy czuć w środku spaliny przy włączonym nawiewie. Kolega ostatnio zwrócił mi uwagę, że po odpaleniu pojawił się dym spod przedniego koła mniej więcej stamtąd i to mi wskazuje na dziurawy tłumik. Zresztą słychać "pyrkanie" uciekającego powietrza. Proszę, o wskazanie mniej więcej miejsca gdzie takowy tłumik mogę nabyć no i mniej więcej określić koszta takiej wymiany.
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 03, 2011 00:12, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 15:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 16:48
hmm o ile mnie pamięć nie myli to chyba masz tylko jeden tlumik końcowy.... a sprawdz sobie takie elastyczne łącznie może ono jest dziurawe.... takie łącznie kupujesz na zasadzie długość/średnica rury wydechowej
No właśnie dlatego pytam na forum bo też mi się tak wydawało. Przy kupnie autka usłyszałem, że tłumik jest wymieniony i faktycznie... z tylu spogladałem i tłumik nowy. W takim razie może naprawa będzie prostsza. Dzięki i pozdrawiam
Pomógł: 27 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 638 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 09:24
Tak jak mówi Chester i Brt - w pierwszej kolejności sprawdziłbym łącznik elastyczny. U mnie gdy był dziurawy czuć było spaliny wewnątrz auta. W dodatku na wolnych obrotach słyszałem - stojąc obok auta - taki dodatkowe "świerszczenie" wskazujące na dziure w wydechu.
Także najpierw proponowałbym sprawdzić własnie ten łącznik elastyczny.
Czyli String miałeś te same objawy, które mam ja. Jedyne co mnie w tym denerwuje to zapach spalin, które nie są pożądane w tak pałacowym wnętrzu roverka
Sprawdzę i dam znać Dzieki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum