Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam ponownie.W moim frelku 98 diesel z klimatyzacją, wystąpiła kolejna typowa dla tego modelu awaria ,na obudowie silniczka wentylatora zbierają się kropelki płynu chłodniczego nie ma wątpliwości że coś tam jest nieszczelne, pewnie nagrzewnica .Chciałbym sam usunąć tę usterkę pomimo że mechanikiem nie jestem, czy ktoś może mi podpowiedzieć co muszę odkręcić żeby dostać się do nagrzewnicy? Wiem że o tym już było ale czy ktoś mógłby bardziej szczegółowo ,które elementy trzeba zdjąć? Pzdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 18, 2010 18:14, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 21:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 21:40
Niestety ale trzeba wyjąć całą deskę rozdzielczą innej możliwości nie ma , ale jedna pozytywna wiadomość to taka że można nagrzewnicę bez problemu polutować
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 22:07
Nie ma absolutnie rozłącz najpierw akumulator , ponieważ przy tego typu robocie i tak to trzeba zrobić , po całej operacji podłącz baterię i będzie OK ale powiem Tobie że jest co robić przy tym
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum