Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 10:58 [R200] Podlokietnik w dwusetce...możliwy?
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
juz od dluzszego czasu zastanawialem sie i szukalem podlokietnika do R200 ale poniewaz nigdzie nie znalazlem i nigdzie w R200 nie widzialem to stwierdzilem ze nie ma i nie bylo a te uniwersalne to raz ze moga nie pasowac a dwa ze moga szpecic.... ALE dzisiaj tak popatrzylem sobie na r200 na allegro i oczom mi sie ukazał... podłokietnik ponizej link do aukcji
r 200 z podlokietnikiem
nie wazne tam ze podlokietnik jest bialy to akurat nie wazne ale jak on sie tam znalazl? wiem ze w 400 byly podlokietniki i ten wyglada na takiego z 400setki... ktos cos wie?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 09, 2010 15:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 10:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ten wyglada na takiego z 400setki... ktos cos wie?
wygląda trochę podobnie, ale to nie jest z 400, jest bardziej stromy z przodu i taki prostokątny z tyłu, ma inny kształt przykrywki z wierzchu i inną popielniczkę
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
no z tym z allegro to faktycznie pasuje ale nie wiem do konca jak wyglada sprawa zaciagania recznego przy opcji "podlokietnik z allegro" bo moim zdaniem skromnym to on za bardzo odstaje do przodu.ten dziwnie "oryginalny" co podalem link nie wystale tak i na pewno nie koliduje z recznym.
o tym czy komus tam bedzie przeszkaszal podczas jazdy czy nie nie ma co dyskutowac wydaje mi sie bo to kwestia gustu. zastanawiajaca sprawa jest to czy jest mozliwe zamontowanie takiego podlokietnika.... i moze znalezieniu oryginalnego tak jak w przypadku pierwszego linka
a wracając do tematu czy ktoś z forumowiczów spotkał się jeszcze z podłokietnikiem w dwusetce (poza tym pokazanym w pierwszym poście) ?
osobiście uważam to za bardzo dobrą część wyposażenia auta i chciałbym sobie taki element sprawić ... tylko nie interesują mnie "wynalazki" z allegro stąd moje pytanie
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 46 Skąd: Berlin
Wysłany: Sro Wrz 12, 2007 22:24
o ile wiem to do 200 nie bylo originalnych podlokietnikow- chyba zeby w 25, streetwise lub w ktorys z mg.
te ktore widac to sa takie smieszne badziewia (mam takie wiec niech sie nikt o to nie pluje ) trzesie sie to na wszystkie strony, zawadza przy skladaniu foteli (mam 3 drziowego) a hamulec reczny ma tylko funkcje postojowego- czytaj: zaciagnij i wysiadz, w czasie jazdy zapomnij bo se rece polamiesz
a jest ich duuzo, do wyboru do koloru:
podlokietniki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Lut 2004 Posty: 163 Skąd: Nowy Sącż
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 07:23
Ten podłokietnik na pierwszym zdjeciu jest z serii 200 ale coupe, wystarczy przekręcić kompletny plastyk wraz z podłokietnikiem, pasuje idealnie i jest, ale jak gość sobie reguluje oparcie to juz inna kwestia, musi fotel najpierw przesunąć maks do przodu potem wyregulowac oparcie i z powrotem do tyłu, inaczej sie nie da.
Witam
Niedawno kupiłem do swojego [R220sdi 97] na allegro uniwersalny podłokietnik i jestem z niego zadowolony bo jest o co się oprzeć i jest dodatkowy schowek no i jest gdzie postawić kubek , butelkę
Są też minusy
- ręczny bierze na czwartym ząbku
- nie otwiera się popielniczka ale to na plus
- brak dojście do regulacji ręcznego
Nie ma problemów z montażem regulacją oparcia i zapinanie pasów
Mam w R 420 D dokładany podłokietnik, z możliwością regulacji poziomu położenia i ustawienia pionowego wzdłuż oparcia. Nie wiem z jakiego auta pochodzi ,ale jest przydatny podczas długiej jazdy ,a w ruchu miejskim nie przeszkadza. Jest zamontowany do oparcia siedzenia kierowcy.
Mam dokładnie taki podłokietnijk jak Stasiu - cena chyba 49 zł - jak dla mnie rewelacja - idzie sie o co podeprzeć , można postawić kubek , z tyłu też, cośwrzucić do środka . Naprawdę polecam . trchę sie cieżko kręci pokrętłami regulacji oparcia - ale przecież co chwilę sie nie kręci.
Zawsze w każdym aucie miałem podłokietnik i tu też musiałem mieć - - ten jest GITARA. A no i łatwy montaż - na 4 śruby to tunelu środkowego
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum