Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 139 Skąd: Brzeg Dolny/Wrocław
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 11:19
nie robię, ale mógłbym jeśli zaistniałaby taka konieczność tzn raziłbym innych
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 11:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 11:26
tiruces napisał/a:
nie robię, ale mógłbym jeśli zaistniałaby taka konieczność tzn raziłbym innych
No i wałaśnie dlatego jest samoregulacja, ponieważ w.w. przełącznik jest używany, tylko gdy się tak naprawdę dużo załaduje do samochodu i wtedy człowiek pomyśli, że faktycznie może kogoś oślepić. W innym przypadku taka myśl przez głowę nie przejdzie. Dlatego wnoszę, że cała dyskusja o dobrze wyregulowanych xenonach jako poprawianie sobie nastroju przez posiadacza takowych i z gruntu głupią.
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 17:26
No właśnie nie bo ogólnie mam źle ustawione światła i jak przy regulacji dam na pozycje 0 to wale wszystkim po oczach tak że wszyscy mrugają, dopiero jak dam na 2 to jest ok
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 17:40
Staram się nie obciążać mojego wariata a nawet, jak jadę załadowany, to jeszcze nikt mi nie mrugał, więc chyba jest ok niedługo będę robić przegląd więc sobie ustawię.
a wiec zamowilem juz xenony:
http://www.allegro.pl/ite..._gwarancja.html
jutro powinny juz przyjsc razem z lampami:) co do barwy to wybralem 6000k. jak zaloze to sie wypowiem wiecej:)pozdro
W ogóle po co ta dyskusja? Co kraj to obyczaj...
Ja zamontowałem xeni za 250zł do Roverka i wystarczy że się przejechałem i mi mrugali, zajechałem do domu wywaliłem xeni bo naprawdę świeciły po gałach. Kupiłem Bi soczewki od A6, wypoleruje szkło, ustawie lampy i mam w nosie bo wiem że oślepiać napewno nie będę. A policja? "Panie ja takigo go już kupiłem i on ma chyba fabrycznie tak... Jak Pan chce to zaraz zajadę na stację i zmienie żarówki bo mi też przezkadzają"
Zresztą o czym tu mowa, teraz czy cywile czy białe czapeczki to patrzą tylko na wideo i liczą punkciki... Taka szara rzeczywistość
Żarówka wyładowcza D1 (xenon) daje 3000 lumenów, a zwykła żarówki H1 1550, H4 1750 lumenów...
To dlatego są takie obostrzenia jeśli chodzi o instalacje xenonów.
I dlatego xenony oślepiają bardziej.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pomógł: 9 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 256 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Lut 12, 2008 00:29
swiatla trzeba wypoziomowac i (w przypadku xenonow) powinny sie same regulowac i basta. same soczewki raczej nie beda regulowaly wysokosci swiecenia swiatel, prawda ? a tak poza tym, to czemu tam nic nie pisze o homologacji ani nie ma fotek by sprawdzic czy takowa posiadaja ?
A musi byc cos koniecznie z allegro?? Pamietaj ze tam niekiedy sprzedawane sa podróbki albo używane lampy. Zobacz w sparwdzonym sklepie http://www.avde.pl/ ja ta mkupowałem i nie zawiodłem sie.
a jaki problem z zabranym dowodem Jedziesz na przegląd uproszczony, zakładasz zwykłe żarówki, odbierasz dowód i dalej zakładasz xenony
bezpieczeństwo to inna sprawa
co nie zmienia faktu że jak załozysz spowrotem te xenony to oslepiać będziesz ludzi, raczej jeżeli policja zauważy jadąc parzeciw ciebie że im dajesz ostro po gałach to sprawdzą dokładnie twoje xenonki
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum