ma silnik opisany w dowodzie jako 220 RF. Może mi ktoś pomóc i powiedzieć coś więcej na temat tego silnika? ile ma koni, kto jest producentem, chciałem wymienić rozrząd ale nie wiem jakie części do niego zamawiać. wiem tylko że ma 2000 poj.
Nie wiem czy auto nie było przypadkiem sprowadzane z anglii. czy to jest powód do niepokoju?
ma silnik opisany w dowodzie jako 220 RF. Może mi ktoś pomóc i powiedzieć coś więcej na temat tego silnika? ile ma koni, kto jest producentem, chciałem wymienić rozrząd ale nie wiem jakie części do niego zamawiać. wiem tylko że ma 2000 poj.
odpowiedzi na wszystkie twoje pytania są tu:
www.roverki.pl --->> Modele
---->> Techniczny FAQ (szukaj "R200" oraz "seria L" )
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 277 Skąd: zamość/lubelskie
Wysłany: Czw Lut 14, 2008 20:57
Koledzy rozkoduje mi ktoś VIN SARRTCLWRAD127795, albo poprosiłbym o wsakówki jak to rozkodować albo jakiś programik jak ktoś ma bo ja nie mam zielonego pojecia jak to się robi
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 11:40 R420 D 1997 r. prośba o poradę
Witam,
sprawdzam swój VIN w jakiejkolwiek internetowej wyszukiwarce i wyskakuje, że moj Rover jest z 1980 roku, a jest z 1997 . W czym tkwi problem?
W końcu się pobrało EPC MGRover więc i tam wpisałem VIN i oto co wyszło:
VIN:SARRTMLXRAD235601, MG Rover, Rover 400, 45 and MG ZS, Class 3, 4 Door Saloon, Turbo, 4 Cylinder, 8V, TCieM, Standard Performance, Diesel, 2000 cc, L Series, 5 Speed, LHD, Manual, Model Year: 1980, S/N: 235601
Turbo? nie wiem o co chodzi skoro mam silnik 86KM - może była podmianka?
czy możecie mi rozszyfrować pozostałe skróty?
eljocik, poczytaj ten watek troche wstecz. Na sto procent bylo juz wszystko wytlumaczone.
Model year nie ma za duzo wspulnego z rokiem produkcji.
A silnik 86 KM tez ma turbine, tylko nie ma IC. :COOL:
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 20:49
tomi napisał/a:
Rok modelowy oznacza, że samochód wyprodukowano pomiędzy przerwami wakacyjnymi (rok modelowy 98 oznacza, że wyprodukowano go pomiędzy sierpniem 97 a lipcem 98). Podczas tej przerwy wszyscy producenci wysyłają większość pracowników na urlopy. Przerwa ta wykorzystywana jest do wprowadzania modernizacji w produkowanych modelach (również w taśmach produkcyjnych). W kwestii Twojego auta Thef, MG Rover rok produkcji w numerze VIN umieścił dopiero w 98 a w niektórych modelach w 99. Dlatego wszystkie modele, które w numerze VIN nie mają jeszcze umieszczonego roku EPC pokazuje rok 1980 lub 1981.
eljocik napisał/a:
Turbo? nie wiem o co chodzi skoro mam silnik 86KM - może była podmianka?
86KM diesle roverka maja turbinę, ale w przeciwieństwie do 105KM nie posiadają intercoolera, więc wszystko u Ciebie w porządku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum