ja mam 7 J R15, oponki mam 195/55/15 na zime i 205/50/15 lato. Nie ma problemu Teraz planuje 195/50/15 Toyo T1R lub Yokohama.
a tak z innej beczki po co ci takie opony i taki niski profil przecież przy tej mocy nie powinno być żadnych problemów z trakcja.... ?
S
prawa dosc skomplikowana
na lato mam dunlop sport 2000 205/55/15 i nie jestem z nich zadowolony, tragicznie spisuja sie na mokrej nawierzchni... na tyle mam jakies fulda, które takze kiepsko sie spisuja... Mimo zawieszenia Eibacha nie czuje pewnosci przy bardzo ostrych zakretach... opony sie "ślizgają". Poza tym 205 to juz troche za duzo przy 4 osobach juz czuc dosc spore opory.
Opony Toyo T1R ponoc genialnie odprowadzaja wode i maja dobra przyczepnosc. A rozmiar 195/50/15 dlatego ze kosztuje 160zl a 195/55/15 kosztuje 290...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum