Słuchajcie zamówiłem już felgi,ale nie wiem jakie mam śruby zamówić
Jakie będą mi pasowały? Znalazłem taką numerację: M12x1,5 lub M14x1,5
Które będą pasować?
17 klucz to napewno nie 14 śruba. Nominalnie rzeczywiście odpowiada to śrubie M10, ale w tym przypadku wygląda na M12x1,5. Najlepiej odkręć zmierz średnicę i problem się rozwiąże
Fajnie się jeździ na takich szerokich oponkach, trzyma się drogi pazurami
Felgi już do mnie dotarły,za 1560 zł,wraz z zestawem montażowym
teraz czekam na nowe oponki
Mam do Ciebie"marcin_i_alunia"jeszcze pytanie,powiedz mi(bo bardzo mnie to ciekawi),jak masz wyważane te felgi,bo nigdzie u Ciebie nie widzę odważników(i dobrze bo szpeciłyby te felgi),czy odważniki są to te klejone od wewnątrz felgi,czy może inne cuda???
Felgi wyważane są poprzez ołowiane ciężarki doklejane od wewnetrzenej strony felgi. Klejone to jest na taśmę dwustronną. Moja rada. Jak będziesz jechał do wulkanizatora zwróć uwagę czy ma takie gumowe nakładki na maszynę do zakładania opon na felgi żeby Ci rantu nie porysował i zwróć mu uwage żeby miejsce klejenia odważników odtłuścił. U mnie niestety poprostu przetarł miejsce klejenia i odwaznik odpadł od felgi, na szczęście w garażu. Jakie felgi masz? TSW Black Ice 16 cali??? gdzie kupowałeś?
Tak,TSW Black Ice 16 cali,ET 42,kupiłem na Allegro(ten link który podałem we wczesniejszym poście,Kraków).Myślę że one najbardziej odpowiadają stylistyce R75 i do tego ładnie komponuja się z chromami i ciemnym lakierem auta.Jedna felga 390 zł,a ta sama felga w Norauto 600 zł
"marcin_i_alunia"powiedz mi jeszcze czy śruby antykradzieżowe wkręcałeś te oryginalne czy kupowałeś nowe,chromowane?Bo wentylki to wiadomo że musza byc chromowane,choć też zastanawiam się czy nie kupić tych które się chowają w feldze
Zgadzam się, te felgi super pasują do roverka Ja nie mam śrub antykradzieżowych, uważam jak mają zdjąć felgę to i tak zdejmą a wydawać ponad 100zł na coś co i tak moim zdaniem nie zda egzaminu mija się z celem. Ale to moje zdanie. Jeśli chodzi o wentyle to ja mam standardowe, czarne, prawie ich nie widać na feldze. A co do Norauto to złodzieje i żerują na naiwniakach z grubym portfelem
uważam jak mają zdjąć felgę to i tak zdejmą a wydawać ponad 100zł na coś co i tak moim zdaniem nie zda egzaminu mija się z celem.
Tu się z Tobą nie zgodzę ,równie dobrze można by nie montować alarmu,bo jak mają ukraść auto to i tak ukradną,więc może w ogóle go nie zamykać?
Uwierz mi,zdjąć koła przykręcone standardowymi śrubami to kwestia kilku minut,a dobre śruby zabezpieczjące to już spore utrudnienie dla złodzieja.Mówię tu o na prawdę dobrych śrubach,których odkręcenie przez osobę niepożądaną wymaga dorobienia odpowiedniego"wytrycha,a to wymaga warunków warsztatowych.Są oczywiście takie śruby które można odkręcić chociażby żabką lub nabijając 18 mm nakładkę z kompletu kluczy,dlatego też kupno zabezpieczeń wymaga trochę rozeznania w temacie.
Dlatego proponowałbym Ci zastanowić się nad tym póki jeszcze masz felgi,bo lepiej stracić 120 zł niż ponad 3000 zł(felgi + opony)
Nie znam się za bardzo na tych śrubach... dlatego byłbym bardzo wdzięczny za jakąś poradę. Gdy kupisz jakies dobre śruby to prosiłbym o podanie nazwy i źródła to i ja sie skuszę Twoje rozumowanie jest jednak lepsze niż moja Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum