Wysłany: Pon Mar 31, 2008 21:15 [corsa 98] wspomaganie kierownicy
witam!!! Wiem, że to forum dla roverków, ale może ktoś mi pomoże. A mianowicie mam zamiar kupić kobiecie corse B z 98 1.0 12V i jest ona bez wspomagania kierownicy, czy może kotś kiedyś z was zakładał wspomaganie i wie ile to może kosztować i jakie części trzeba ewentualnie kupić. Dzięki z góry za porady. Bo na forum opla to się za dużo nie dowiem. Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 21:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
własnie znajomy mi mówił, że niby jakąś listwę trzeba przełożyć i pompe, no i oczywiście kilka wężyków trzeba dać oraz zbiorniczek, cena tej Corsy jest bardzo atrakcyjna, tylko ciekawi mnie ile kosztuje robocizna i części wspomagania bo niechce kobiecie krzywdy zrobić, dając jej jeździć bez.
listwa zębata, czyli w skrócie przekladnia kierownicza....
pompa oczywiście, kilka wężyków, siłowniki i jeszcze drążki raczej nie będą pasować od wersji bez wspomagania, a do tego jeszcze ustawienie zbieżności, dla precyzji jeszcze olej (do automatycznych skrzyń biegów, najczęściej stosowany półsyntetyk, czyli dexron II w nowoczesnych systemach dexronIII- syntetyk) kilkanaście -kilkadziesiąt plnów
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
ok dzięki bardzo chłopaki, na was zawsze można liczyć,
Na forum opla to bym się chyba gwiazdki doczekał zanim bym odpowiedź dostał.
Pozdrawiam. Napisze jak już zrobie może komuś się kiedyś przyda.
no ja mam właśnie taką 1.0 do kupienia i jak narazie telefonicznie powiedzieli w serwisie, że mam podjechać, bo muszą zobaczyć czy mam wyprowadzenia zrobione. Zobaczymy jutro będe mądrzejszy i biedniejszy o pare złotych. Ale czego się nie robi dla kobiety
[ Dodano: Wto Kwi 01, 2008 16:35 ]
a co do rady o opony to za opony zapłace 300zł a za wspomaganie około 800zł co się wstępnie zorientowałem. Także 500zł mi nie robi, bo auto i tak kupię 2000zł taniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum