chodzi mi o dlugosc szpilek badz jakies inne nakretki, bo jak zalozylem fele na to co mam to lipa.nakretki sie nie wkrecaja do konca tylko do polowy
Dokładnie ten sam problem przerabiałem wczoraj. Po założeniu alufelg okazało się, że oryginalne nakrętki nie mieszcza się w otwory w feldze. Kupiłem więc nakrętki stożkowe i po wkręceniu również okazało sie, że narętka "łapie" tylko połowę swej szerokości. Pojechałem więc do warsztatu gdzie montowali mi koła i stwierdzili, że wszystko jest ok. bo nakrętki sa stozkowe i łapią na 8 zwojów. Nie przekonało mnie to jednak i pojechałem jeszcze do dwóch serwisów ogumienia i w każdym utwierdzili mnie że 8 wojów jest absolutnie wystarczające i nie ma obaw... Poza tym wczytałem się w instrukcje obsługi moich felg i doc zytałem, że producent daje gwarancję przy założeniu, że nakrętka lub szpilka będzie łapać na min. 6 zwojów.
Moja rada: sprawdź ile obrotów nakrętka wykonasz... jeśli min. 6 to nie masz się czego obawiać, zakładaj i ciesz się autem
viniu jutro lece zkladac kapcie na fele wiec spytam sie wulkanizatora o to o czym piszesz.no i sam to sprawdze.jak bedzie git to masz plusa.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 17:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kupowales stozkowe nakretki do alusow? sruby do felg stalowych masz pewno kuliste, a w alusach powinienes miec stozkowe
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem pytanie: nie wiem czy dziwisz się, że w ogóle dokupywałem czy dziwisz się, że dokupywałem nakrętki... Ale tak... do alusów kupiłem stożkowe NAKRĘTKI, bo w komplecie nie było... Acha... w R200 szpilki są osadzone w piaście a koła przykręca się nakrętkami Piszę bo może tu się nie zrozumieliśmy
nakretek nie kupowalem jeszcze.ale jak bedzie trzeba to sie kupi.sila wyzsza .za niedlugi czas sie okaze co i jak .
[ Dodano: Sro Kwi 09, 2008 19:09 ]
felgi zalozone.jeszcze czeka mnie zakup pierscieni no i chyba jednak te szpilki.nakretka zrobila 7obrotow.no ale chyba jednak zakupie dluzsze szpilki dla spokoju i bezpieczenstwa.dzieki wszystkim za pomoc.
[ Dodano: Sro Kwi 09, 2008 19:39 ]
to jeszcze jedno pytanko.moze znacie wymiary szpilek w R416?jaka jest ich dlugosc?oczywiscie org.jesli moze ktos posiada takie info niech sie odezwie.to bym wiedzial co mam zamowic tzn.jaki rozmiar nowych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum