Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 21:35 [R620] Alarm raz jeszcze
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam
Przekopałem temat alarmu na forum i mam w związku z tym pytanie:
w moim R620SDi alarm trochę dziwnie się zachowuje, podczas zamykania pilotem czasem migają kierunki a czasem nie, natomiast czerwone kontrolki na drzwiach migają zawsze po zamknięciu, przy otwieraniu też się zdarza taka sytuacja że kierunki nie migną.
Co może być przyczyną? Może trzeba gdzieś jakieś styki przeczyścić?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 21:41, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 21:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak gaśnie po około 15 sekundach, dwa - trzy razy zamknę i otworzę centralny pilotem i kierunki zaczynają działać normalnie trzy impulsy przy zamknięciu jeden przy otwarciu.
To akurat jest normalne zachowanie ... Ogólnie brak mignięcia kierunkami, wskazuje, że nie uzbroił się alarm (jak się przy tym zachowują diody w drzwiach, niestety nie pamiętam).
Po zamknięciu drzwi dioda miga przez około 10 sekund szybko a potem impuls co 3-4 sekundy, czyli wygląda na to że alarm się uzbraja. Martwi mnie tylko że nie za każdym razem kierunki dają sygnał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum