Wysłany: Pon Maj 05, 2008 12:05 zakupy na angielskim ebay'u - paypal
Mam problema, bo jakiś piiiiiiiii <cenzura> ukradł mi dzisiaj znaczek z klapy, a w polsce do 25 nie uświadczysz. Nówka w ASO 200zł taka ciekawostka
Przechodząc do rzeczy.... Znalazłam tanie nówki na angielskim ebayu, ale nigdy nie kupowałam na ebayu zwłaszcza uk. Nie mam pojęcia jak działa paypal, nie mam karty kredytowej. Stąd pytanie czy ktoś zamawiał coś z angielskiego ebaya i mógłby mi ewentualnie kupić, a ja oddam kasę i stawiam jakieś piwo
mam kolege w UK wiec jest mozliwosc kupienia na ebay'u. A on czesto wita w PL (a jak nie on to jego brat) wiec na przesylce mozna zaoszczedzic. Oczywiscie nie mam tu na mysli silników, skrzyn biegow i innych gabarytow. ale jakies drobiazgi... wszystko co sie zmiesci do bagazu do samolotu
Ee bez przesady, przesylka z UK jak sie trafi na sensownego sprzedawce to 2-3 funty, takze chyba nie trzeba kombinowac ze znajomymi w porownaniu do sciagania rzeczy z USA
Zamawialem z UK pare paczek i moge powiedziec, ze paczki dochodza szybciej niz z Polski do Polski (przykladowo zakupilem w sobote rano i oplacilem via PP, sprzedawca nadal jeszcze w sobote a paczka w poniedzialek o 12 zostala przyniesiona do mnie do pracy).
Do PayPal trzeba miec karte kredytowa, lub karte 'emulujaca' takowa (vide Inteligo, mBank), platnosc jest w 99,9% bezpieczna, poniewaz sprzedawca nie sciaga pieniedzy z karty, a PayPal ktory jest posrednikiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum