Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 21:14 [r214si 1.4 97r] Rano odpala od kopa ale pali na 2 cylindry
mam taki problem w sumie narazie mi nie przeszkadza ale co moze być tego przyczyną że po przestanej nocy rano jak go odpalam to pali tylko na dwa cylindry jak dodam gazu do powyzej 3 tys obr to wtedy juz chodzi normalnie i pozniej w ciagu dnia juz normalnie pali tak ja ma palić... w zbiorniczku wyrównawczym nie ma oleju korek od oleju jest czysty bez majonezu.. swiece mam nowe, nowe kable wn, cewke, kopolke i palec takze nowe, czujnik polozenia walu tez wymieniony.
A i przepaliła mi się uszczelka od miski olejowej i wyciekł mi cał yolej na droge:( w poniedzialek musze dac to do zrobienia. co moze być tego przyczyną ze sie ta uszczelka przepalila w miejscu gdzie przechodzi dwururka od kolektora do wydechu, nie garowałem go ani nie scigałem..
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 21:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
u mnie czasami jest podobnie
potem w spalinach czuc charakterystyczny zapach spalonego petryga
ja u siebie podjezewam uszczelke pod glowica lub uszczelke kolektora ssacego
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Jeśli dobrze pamiętam masz wymieniony sterownik. On też może być przyczyną lub masz gdzieś uszkodzenie w wiązce. Wtryskiwacz są właśnie sterowane parami i jakieś uszkodzenie czy brak styku na jednym obwodzie objawia się paleniem na dwóch tylko cylindrach. A może jast jak pisze AndrewS? Powinieneś wrócić do tego co robił może coś znajdzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum