Chodzi mi o to by sprawdzić czy moja navi jest napewno sprawna. Jak nagrywam program ściągnięty z neta na cd. Jak wsadze płytę do czytnika to w menu jest możliwa do wyboru opcja navigacji, ale kiedy ją wybiore to pokazuje mi że nie ma cd i trzeba włożyć. Dodatkowo czytnik sam wyrzuca płytę. Nie wiem teraz czy jest uszkodzony czy nie, czy przy lipnych płytach takie wyrzucanie to norma.
A dodatkowe pytanie czy ta płyta jest do navi w roverku? Bo tam jest jakieś dodatkowe oznaczenie że chodzi w C-IQ.
po zaaplikowaniu CD do czytnika wciskam navigation i na wyświetlaczu pojawia się info o braku CD w napędzie , następnie płykawychodzi z niego.
kiedyś gipsy2 obiecał mi przesłać sprawną płytkę, niestety nie doczekałm się - szkoda, tymbardziej, że nie chciałem nic za darmo, zapewne bym się odwdzięczył, no cóż nie miałem okazji.
gdybyś nabył CD z mapą która będzie śmigać u Ciebie to moze zrobiłbyś mi jej kopię i przesłał na podany przeze mnie adres, oczywiście jakoś się dogadamy byś nie był w żaden sposób stratny.
witam mam pytanko mam u siebie radio z dużym wyświetlaczem w górnym lewym rogu i zmieniarką alpine co trzeba zrobić aby wstawić radio z nawi i tv oprócz tego że trzeba je gdzieś kupić.
_________________ ROVER 75 ......:::Lublin:::.......
Jeśli pomogłem kliknij POMÓGŁ
szczerze Ci odradzam w inwestowanie w oryginalny sprzęt audio Rover'a. nawet nie chcę komentować jakości dzwięku z tego sprzętu. aby wszystko to grało jak należy zapewne trzeba wymienić wszystko począwszy od głośników po radio. ja u siebie mam dużą nawigację z radyjkiem i zmieniarką, no cóż gra to jak gra tzn jak opisałem powyżej, ale ładnie w całości wygląda więc nie będę psuł wnętrza, jednakże mając tą "cieńszą" wersję nie bawiłbym się w żadne przeróbki, wolałbym zainwestować w dobry sprzęt audio, z którego jest większa pociecha.
szczerze Ci odradzam w inwestowanie w oryginalny sprzęt audio Rover'a. nawet nie chcę komentować jakości dzwięku z tego sprzętu
Bzdura
legendy
bajki
obietnice wyborcze
i jeszcze raz bzdura ....
SYMPHONY Alpine w Roverach 75 gra DOBRZE i ludzie którzy wydają kilkanaście tysięcy zł na sprzet audio (moi znajomi sztuk 2) w skali od 0 do 10 dają 6 - jak na sprzęt który ma zagłuszyć silnik i opony to dużo.
Ale.... oczywiście jeśli chcesz usłyszeć górne tremollo partii skrzypiec V Symfonii cis-mol Mahlera to może ci nie wystarczyć.
A wiesz dlaczego ?
BO SILNIK TO ZAGŁUSZY !!!
Q..źwa ... jak na nie znoszę elektronicznych masturbantów ...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
szczerze Ci odradzam w inwestowanie w oryginalny sprzęt audio Rover'a. nawet nie chcę komentować jakości dzwięku z tego sprzętu
Bzdura
legendy
bajki
obietnice wyborcze
i jeszcze raz bzdura ....
SYMPHONY Alpine w Roverach 75 gra DOBRZE i ludzie którzy wydają kilkanaście tysięcy zł na sprzet audio (moi znajomi sztuk 2) w skali od 0 do 10 dają 6 - jak na sprzęt który ma zagłuszyć silnik i opony to dużo.
Ale.... oczywiście jeśli chcesz usłyszeć górne tremollo partii skrzypiec V Symfonii cis-mol Mahlera to może ci nie wystarczyć.
A wiesz dlaczego ?
BO SILNIK TO ZAGŁUSZY !!!
Q..źwa ... jak na nie znoszę elektronicznych masturbantów ...
jeśłi to bzdura to chyba jeszcze nigdy nie słyszałeś pożądnie lub przynjajmniej przyzwoicie grającego audio w samochodzie, nie mówię tu wielkich subach i wzmacnaiczach do nich, zwykłe , ale dobre markowe radio + dobre i także markowe głośniki dają o niebo lepsze brzmienie niż standard R75, który raz jeszcze oceniam jako bardzo kiepski.
dodam jeszcze, że stanadardowe radio opla + seryjne głośniki dają także o niebo lepszy dzwięk niż w R75.
I kto tu jest elektronicznym, a raczej rover'owym masturbatorem ?
PS. u mnie silnik niczego nie zgłusza, pracuje bardzo ładnie, a w środku panuje błoga cisza, prawie cisza.
dodam jeszcze, że stanadardowe radio opla + seryjne głośniki dają także o niebo lepszy dzwięk niż w R75.
Więc masz uszkodzone radio, ponieważ mój zestaw gra o niebo lepiej niż fabryczny blaupunkt montowany w Oplach.
Rozumiem, że poruszając się po mieście, oraz na trasie (powyżej 80km/h) masz błogą ciszę w samochodzie i jesteś w stanie wyłapać pełen zakres dźwięku z głośników ?
Jeśli tak to pogratulować - albo absolutnego słuchu, albo Rovera wyciszonego toną maty.
Nie, nie jestem fanatykiem Roverów.
Tak, śmieję się i szkoda mi "elektronicznych masturbatorów" którzy w pogoni za tzw. ideałem popadają w coraz większe skrajności ...
Radio w samochodzie NIE SŁUŻY DO DELEKTOWANIA SIĘ PEŁNYM ZAKRESEM TONÓW - służy do uprzyjemnienia czasu podróży.
Szczerze - nie rozumiem jak można oczekiwać od samochodu (głośnego jak by nie było - dowolnej marki) idealności i czystości dźwięku w trakcie jazdy ....
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
rolando, argail, przestańcie. Każdy z Was ma inny punkt widzenia i względną rację.
Ja powiem, że jedyne dwie sztuki R75, którymi miałem okazję jechać (jako kierowca) miały radio Harmony Philipsa. Nie miałem zastrzeżeń do jakości "uprzyjemniania podróży" (słuchałem radia).
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Racja ... poniosło mnie przed poranną kawą, za co przepraszam ...
Ale "... sąd sądem, ale sprawiedliwość po naszej musi być stronie ..."
po naszej, a raczej Waszej stronie powiadasz
ja też jestem użytkownikiem R75 i mam swoje zdanie, którego niestety nie zmienię, no ale jak widomo o gustach i kolorach się nie dyskutuje. dla mojego ojca gra super, dla mnie no cóż zresztą tą bryką pomyka moja żona, a ja tylko służbowym Kangoo
dobra dobra, ale wróćmy do tematu, czy ta płytka będzie chodziła u mnie o którą pytałem? I czy wyżucanie błędnej płyty przez czytnik to normalne?
ponoć jest to normalne, u mnie czytnik tak się zachowuje, jednakże nie mam 100% pewności że jest on w pełni sprawny, obecnie czekam na płytkę od naszego kolegi LAMER'a, jest ona wprawdzie od BMW, w czytniku mk4 działa, ja mam mk2, mam nadzieję, ze tu także pójdzie. jak ją przetestuję to dam znać co i jak,
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 16:58
Oto i jestem Jako, że płytkę wysłałem do rolando za free to myślę, że on mógłby zgodnie z "nową świecką tradycją" przegrać ją i po sprawdzeniu wysłać tobie... OK rolando? Mapa jest w najnowszej dostępnej wersji (2008.1).
Ostatnio zmieniony przez lamer Sro Maj 21, 2008 06:58, w całości zmieniany 1 raz
kajetan_b [Usunięty]
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 06:42
Rolando, mogę liczyć na Ciebie?
Oto moje namiary:
Kajetan Bator
ul. Armii Krajowej 14/10
59-220 Legnica
Rolando, Lamer, z góry dzięki!
Rolando, mogę liczyć na Ciebie?
Oto moje namiary:
Kajetan Bator
ul. Armii Krajowej 14/10
59-220 Legnica
Rolando, Lamer, z góry dzięki!
Kajetan B,
oczywiście, nie ma sprawy, należy sobie pomagać, ale płytkę mogę Ci nagrać i wysłać najwcześniej ok. poniedziałku przyszłego tygodnia, dzisiaj ok. godziny 14 wybywam na długi weekend i niestety nie będę miał na to czasu. Gdyby mi coś umknęło to przypomnij się z tematem na maila rolandsk@poczta.onet.plOK ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum