Wysłany: Pią Maj 23, 2008 15:27 [R620] Pęknięty wąż od IC
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam, własnie przed chwilą zauważyłem, że wąż który idzie od silnika do intercoolera, ten gruby na samej górze jest pęknięty od spodu.
Jakie skutki może powodowac jazda z nieszczelnym wężem IC ? Utrata mocy ?
Czy można to kleić czy należy kupić nowy/używany wąż ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 23, 2011 01:51, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 15:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 18:11
Widzę, ża poprzedni właściciel miał już z tym problemy bo wąż jest sztukowany z dwóch.
Szczerze mówiąc spodziewałe się ceny ~50 zł a tu 100 zł, no ale jak mus to mus.
Narazie zaizolowałem to dość grubo, chociaż wiem, że trzeba to niezwłocznie wymienić, ale powiedzcie mi czy jest to "groźne" dla turbiny ?
Czy niewielkie ilości oleju w owym wężu są normalnym zjawiskiem ?
Po zaizolowaniu jest odczuwalny wzrost mocy, czuć turbinke.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 20:59
DeathMan napisał/a:
Szczerze mówiąc spodziewałe się ceny ~50 zł a tu 100 zł, no ale jak mus to mus.
To ciesz się, że nie byłeś zmuszony szukać tego węża rok wcześniej, 100kę to byś zapłacił za używkę
DeathMan napisał/a:
Czy niewielkie ilości oleju w owym wężu są normalnym zjawiskiem ?
Całkowicie normalnym, a nawet pożądanym - świadczą o tym, że turbina jest poprawnie smarowana.
DeathMan napisał/a:
Po zaizolowaniu jest odczuwalny wzrost mocy, czuć turbinke.
Długo Ci to raczej nie wytrzyma. Wymień na ten oryginał Hondy - problem się już raczej nie pojawi. Te węże w starszych rocznikach były po prostu niedopracowane, za miękkie, od któregoś tam roku wprowadzono sztywniejsze i przy nich problem się już nie pojawia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum