Wysłany: Czw Maj 29, 2008 12:28 [Freelander] Zegar/wyświetlacz radia
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Witam.
Problem, który opisuję ma miejsce w moim Freelanderz, ale myślę że typ samochodu nie ma tu znaczenia.
Na środku deski jest wyświetlacz, któy pokazuje godzinę, stację radiową, itd.
wiadomo, ze wyświetlane znaki opieraja się na konturach cyfry 8. Jak to w tego typu wyświetlaczach. Problem polega na tym, że (że tak powiem) nie wszystkie "kreseczki" działają np. zamiast cyfry 3 widzę cos co przypomina odwrócone L (brakuje środkowej i górnej poziomej krechy). W komisie usłyszałem, że może to być spowodowane brakiem połączenia z tasmą.
Szkoda mi troszke bez sesnu rozbierać, więc pytanie brzmi, czy ktos miał cos podobnego i jak proadził sobie?
Pomógł: 81 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 901 Skąd: Poznań
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 20:31
Naprawi to każdy spec od naprawy RTV o ile sam sobie nie poradzisz.
_________________ Sprzedaż części, diagnostyka komputerowa Rover MG Land Rover oryginalnym komputerem T4- POZNAŃ . RÓWNIEŻ NAJNOWSZE MODELE LAND I RANGE ROVERA ,z firmą Rover MG Land Rover jesteśmy związani od 1995 roku TEL. 0698363760, parts2@wp.pl / britcars@wp.pl
Mam znajomka zapalony elektronik, prowadzi swój serwis car-audio i cb-radio więc chyba da radę. Jak tylko wrócę na wakacje do domu zgłoszę sie do niego. Kwestia taśmy nie powinna być dla niego problemem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum