Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Prze dość długi czas poszukiwałem instrukcji do swojego Freelandera i znalazłem RAVE, linki do którego umieszczam poniżej. Mam nadzieję, że nie jest to złamaniem żadnego regulaminu.
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 23:15 Cactooz jestes wielki
Dobrze ze sa tacy Ludzie Jak Cactooz dzięki za wstawkę
a nie sama komercja dokoła....;/
[ Dodano: Wto Sty 20, 2009 23:15 ]
Dobrze ze sa tacy Ludzie Jak Cactooz dzięki za wstawkę
a nie sama komercja dokoła....;/
filemon [Usunięty]
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 16:51
http://www.ownerinfo.landrover.com/extfree2viewlrprod/index.jsp
To link do angielskiej strony, gdzie można pobrać instrukcję dla swojego samochodu.
1. Wybieramy model, np. freelander
2. wybieramy "Owner's Handbooks " bo tego szukamy
3. Klikamy CONTINUE i otwiera się kolejna strona
4. W okienku "All Information" wybieramy rocznik, np. 2002
5. W okienku "Advanced Search" zaznaczamy wszystkie trzy okienka i klikamy Search
6. Wybieramy interesujący nas podręcznik, np. //Freelander Owner's Handbook - English Export LHD Markets Only 2002 Model Year - English Export LHD Markets Only//
LHD oznacza tu kierownice po lewej stronie, RHD oznacza podręcznik do samochodu z kierownicą po prawej stronie.
Otworzy nam się nowe okno. Po lewej będzie spis rozdziałów, należy wybrać daną linijkę, a w oknie po prawej wyświetli się zawartość rozdziału w formacie PDF. zapisujemy rozdział po rozdziale, drukujemy i gotowe Potem to już tylko "googletłumacz"
Na tej stronie dostępne są DARMOWE "instrukcje obsługi" do następujących modeli;
-New Range Rover
-Range Rover Sport
-Range Rover
-Discovery 3/LR3
-Discovery Series II
-Discovery
-Freelander 2/LR2
-Freelander
Śmieszni ludzie chcą 50PLN za "kserówkę" albo 200PLN za angielski manual, który można mieć za darmo. Książka do mojego freelandera ściągała się kilka minut, jest w dziewięciu plikach i zajmuje 13MB. Życzę wszystkim użytkownikom 4x4 powodzenia
w poszukiwaniach.
Wysłany: Czw Maj 11, 2017 23:32 Re: [Land Rover] RAVE
cactooz napisał/a:
Prze dość długi czas poszukiwałem instrukcji do swojego Freelandera i znalazłem RAVE, linki do którego umieszczam poniżej. Mam nadzieję, że nie jest to złamaniem żadnego regulaminu.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum