Wysłany: Nie Cze 08, 2008 12:25 [R600] Błąd 17 zapala się.
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam mam problem i nikt nie potrafi mi pomóc. zapala mi się bład 17 czyli czujnik temp. paliwa wysokie napięcie. Samochód traci moc i szarpie nim. kostki przy pompie sprawdziłem gdzie jest to wysokie napięcie? zauważyłem że jak wyłączę klimatyzacje to jest lepiej gdzie jest zasilanie do klimatyzacji? proszę o pomoc dzięki i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 23, 2011 12:45, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 08, 2008 12:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Nie Cze 08, 2008 12:54
Proszę przeczytać zasady kącika i poprawić temat
Sprawdziłeś kostki.. hmm jak, miernikiem czy na oko? Zresztą zwarcie nie musi być w kostce, może być w wiązce przewodów. Jeśli wiązka i kostki będą ok, to trzeba się pobawić samym czujnikiem.
Ten czujnik znajduje się w pompie wtryskowej. Jego wymiana podobno nie jest kłopotliwa i kosztowna. Jeden z forumowiczów wymienił ten czujnik samodzielnie i operacja powiodła się idealnie.
Wysłany: Nie Cze 08, 2008 16:47
przewody sprawdzałem na oko każdą kostkę rozłączyłem zdarłem pancerz popryskałem kontaktem i niestety nadal choć przez tydzień było ok. Problemy nasiliły się jak zacząłem używać klimatyzacji czy czasem to nie ma jakiegoś wspólnego połączenia czy coś w tym stylu?
[ Dodano: Nie Cze 08, 2008 17:49 ]
czujnik paliwa też zmieniłem włożyłem ze swojej poprzedniej pompy więc był dobry bo na tamtej pompie nic mi takiego się nie działo.
dopisek od Moderatora:
waasyyl, jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonowałi nadal chceszuzyskiwać odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na zgodną z zasadami naszego forum.
W celu edycji użyj fukcji "Edytuj" w swoim pierwszym poście
... a wystarczyło przeczytać ZASADY KĄCIKA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum