Czy ktos mógłby powiedzieć jak wygląda czujnik ciśnienia oleju w R 220 SDi, chodzi mi o ilość pinów. Elektryk poprawiający instalację (się spaliła) wyprowadził 2 kabelki i twierdzi, że czujnik powinien mieć 2 piny a w 3 sklepach twierdzą, że tylko 1 (są 2 rodzaje czujników ale oba z 1 pinem, różnią się wartością ciśnienia)
Poza tym Brt pisał kiedyś, że czujnik ciśnienia oleju znajduje się ukośnie nad filtrem natomiast elektryk twierdzi, ze to ten z boku filtra patrząc od strony prawego koła.
Rozwiejcie moje wątpliowści, proszę.
Uprzedzajac ewentualne pytania - samochodu nie mam "przy sobie" żeby sprawdzić czujnik również nie mam teraz dostepu do Rave'a a chciałbym dziś kupić (ewentulanie zamówić) czujnik żeby jutro wymienić.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 10:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z tym, że jeden i tak chyba idzie do masy ale głowy nei dam. Podpinając czujnik 1-pin pod właściwy przewód też kontrolka powinna zgasnać po odpaleniu u wszystko powinno działać. Co do czujnika z boku w stronę koła, to jest to czujnik temp oleju używany przez układ sterowania klimatyzacją. Można go wykręcić, bo gniazdo jest zaślepione i nic nie wycieknie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum