Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Lut 2006 Posty: 204 Skąd: 33- 300 Nowy Sącz
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 16:29 [Rover 216] problem z drugim biegiem.
Witam, mam pewien problem. W dniu dzisiejszym coś się stało ze skrzynią, mianowicie podczas jazdy w trakcie wrzucania drugiego biegu słychać było dziwny, dość głośny chrobot. Na jedynce było ok, dwójka wchodziła z dźwiękiem a trójka też początkowo wydawała chrobot ale się uspokoiło. Byłem u mechanika i ten przejechał się i nic nie słyszał. I faktycznie jak wracałem do domu nic nie było słychać, Każdy bieg wchodził bez najmniejszego problemu. Co to mogło być? Czy jest możliwe aby coś na chwilę się poluźniło itp a potem wróciło na swoje miejsce? Czy ktoś miał podobny przypadek? Proszę o poradę.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 16:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 00:24 Re: [Rover 216] problem z drugim biegiem.
dante27 napisał/a:
Witam, mam pewien problem. W dniu dzisiejszym coś się stało ze skrzynią, mianowicie podczas jazdy w trakcie wrzucania drugiego biegu słychać było dziwny, dość głośny chrobot. Na jedynce było ok, dwójka wchodziła z dźwiękiem a trójka też początkowo wydawała chrobot ale się uspokoiło. Byłem u mechanika i ten przejechał się i nic nie słyszał. I faktycznie jak wracałem do domu nic nie było słychać, Każdy bieg wchodził bez najmniejszego problemu. Co to mogło być? Czy jest możliwe aby coś na chwilę się poluźniło itp a potem wróciło na swoje miejsce? Czy ktoś miał podobny przypadek? Proszę o poradę.
może masz jakieś luzy na cięgnach sprawdż , posmaruj , umnie było podobnie i z czasem wszystko się rozleciałol niemogłem wbić biegu ale mechanik poskładał i jest ok tylko wsteczny trochę czasem zgrzytnie ale to ponoć norma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum