Wszystko zależy jak dusisz. Jak nie jeździsz po dużych miastach i masz nerwy ze stali to na bank się zmieścisz w 10L/100km Żeby C70 osiągnąć 14L w mieście to też byś musiał bardzo spokojnie jeździć. Koledze V40 z silnikiem 1.8 pali ~12L w Poznaniu.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 18:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Skodzina 1.6 ponizej 10l w mieście (no może to za duże słowo) nie ma mocnych żeby zeszła... nawet jeśli uprawiasz PSJ (Piz .... waty Styl Jazdy). A ile się naproszę, tłumaczę... nic nie pomaga... uparta jak osioł...
ale razem z tym umarl takze czujnik klockow
koszt czujnika - (ok. 100 zl?)
koszt czujników klocków to 30 PLN za sztukę a do pełni szczęścia potrzeba 2, i można bez problemu to kupić, mam u siebie takie właśnie, kupilem w pierwszym lepszym sklepie u mnie we wsi.
30 zl za sztuke ?
To sie chyba nie oplaca w produkcji
Nie pamietam tak naprawde ceny... Tomi na pewno pamieta
Moze to czujnik ABS kosztowal tyle, a klockow 50... nie wiem, Tomiego sie spytam przy okazji. Ale 30 zl to pachnie mi jakas chinszczyzna
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
- amorki z przodu 700 PLN
- skrzynię (bo bez oleju jeździłem i padła) 1000 PLN
- rozrząd (razem z obudową bo była pęknięta) 570 PLN
- alternator (stojan) z robotą 300 PLN
- rozrusznik (stojan) 140 PLN
- tarcze 200 PLN
reszty tzn oleju płynów klocków nie liczę, auto miałem od 48 kkm do 163 kkm, przez 7 okrągłych lat, czyli 2910 PLN, co daje niecałe 420 PLN na rok, i to w zasadzie wliczając w to rzeczy eksploatacyjne poniekąd, złego słowa nie powiem na szerszenia.
[ Dodano: Pią Lip 04, 2008 09:42 ]
MaReK napisał/a:
30 zl za sztuke ?
To sie chyba nie oplaca w produkcji
Nie pamietam tak naprawde ceny... Tomi na pewno pamieta
Moze to czujnik ABS kosztowal tyle, a klockow 50... nie wiem, Tomiego sie spytam przy okazji. Ale 30 zl to pachnie mi jakas chinszczyzna
Tak tak, ja wam coś powiem allegro czy wszystkie inne sklepy internetowe już dawno zaczęly z nas zdzierać, ja byłem w szoku jak mi w sklepie u mnie na wsi pokazali ceny, powiedziałem sobie koniec z netem w tej materii.
Co do czujnika, to śmieszny sprzęt, sam bym to zrobił, cenę jaką usłyszałem w necie to 70 PLN za sztukę i potem bałem się w sklepie zapytać, jakie było moje zaskoczenie jak mi pan powiedział 30 PLN i dodał jeszcze że trochę drogo ale nic nie poradzi ! i tak ze wszystkim, klocki LUCAS do R75 po 30 PLN taniej były.
Używki koło 100-150 zł i u mnie działają od 5 lat.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum