Robisz dokladnie jak w tej instrukcji tylko nie trzeba odkrecac wycieraczki.Podszybie to ten plastik przed szyba.Od strony pasazera masz klapke ktora jak podniesiesz do pod nia masz druga na wciski.Zdejmujesz ta dluga uszczelke jak w instr.Odczepiasz wszystkie wciski i wkrety od strony pasazera i Twoim ocza ukazuje sie filtr kabinowy i komputer.Ja zeby zamontowac nowy filtr musialem odpiac wtyczke komputera.Pamietaj zeby to robic na wylaczonym zaplonie.Wtyczke masz w tym sammym miejscu oczywiscie co filtr,znajdziesz.Filtr mialem MAN weglowy.Nie wiem czy jest jakis wiekszy czy jak ale bez wyjecia wtyczki bylo ciezko a moj stary filtr wygladal jak worek z odkurzacza wiec nawet nie porownywalem wielkosci.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 06:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mariusza sposob na zdjecie podszybia mnie bardziej odpowiadal.
Otoz po zdjeciu tej gumy (uszczelki) poprostu delikatnie ciagnal do gory podszybie i ladnie odskoczylo wraz z tymi srubkami mocujacymi. Dzieki temu nie pocharatane mam te maskownice. Tzn teraz juz mam bo nie zdazylem o tym powiedziec panom ktorzy mi wymieniali szybe
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 13:24
piter34 napisał/a:
Bardzo ciekawa lektura, z której wynika, że 150KM i 330Nm to tak nie do końca łatwo uzyskać w tym silniku.
Nie pisz za przeproszeniem głupot.
Zobacz na moc tego samego silnika w 320d w wersji późniejszej. Zobaczysz tam równe 150KM Także nie pisz czegoś, zanim się nie upewnisz, że to co piszesz jest prawdą. Ten silnik ma możliwości do około 180km tak czytałem. Tylko musi być inaczej sterowany.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 13:29
Na forum BMW
[ Dodano: Pią Wrz 05, 2008 16:23 ]
Właściciele BMW 320d z 4-cylindrowym dieslem mogą zamówić zestaw zwiększający moc z 120 kW (163 KM) do 145 kW (197 KM) przy 4000 obr./min. Maksymalny moment obrotowy zwiększy się o 50 Nm do 390 Nm przy 2000 obr./min. Z takimi parametrami podrasowane BMW przyśpiesza od 0 do 100 km/h w 7,6 s, czyli o 0,7 s szybciej od wersji seryjnej. Prędkość maksymalna zmodyfikowanego BMW 320d wynosi 235 km/h.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum